петък, май 03, 2024
Начало > България отблизо > Първи битки по трибуната. ГЕРБ и ПП кръстосаха шпаги за кабинета

Първи битки по трибуната. ГЕРБ и ПП кръстосаха шпаги за кабинета

България отблизо
„Това правителство, което предлагаме днес, радикално се различава от последното и това е неготово достойнство още преди да бъде избрано“, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изказването й бе от парламентарната трибуна на Народното събрание, където депутатите днес ще гласуват кабинета „Габровски“.

 

„Независимо от резултатите от гласуването днес ще си тръгнем от тук със съзнанието на изпълнен дълг към българското общество“, заяви Атанасова и допълни: „От ГЕРБ ще подкрепим кабинета „Габровски“ – това е истинският, а не въображаем А отбор“.

След нея думата взе Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ (ПП), който заяви, че от партията му няма да подкрепят кабинета на проф. Габровски.

Той отново реши да се заяде с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казвайки, че „когато има тежък мач отказвал да излезе на терена“.

Гюров обаче не спря до тук – заяви, че приоритетите на кабинета „Габровски са прекопирани от нашата програма“ – това предизвика бурни реакции в залата. Все пак депутатите помнят как преди време от ПП изцяло бяха откраднали програма, изготвена от някогашния им коалиционен партньор БСП.

За реплика излезе Тома Биков от ГЕРБ, който каза: „Г-н Гюров, казахте, че завръщането на промяната предстой, но ще го приема като заплаха към цялото българско общество и към всички хора, които са с акъла си.

Осем месеца се излагахме като държава заради вашето правителство. България започна да прилича на Кирил Петков, а това е тежка травма за цялото общество.

Вие сте нашият основен политически опонент, защото не искаме да имаме нищо общо с Вас, нямаме и няма да имаме нищо общо с Вас“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *