Борисов свали началника на полицията в Габрово! Следват чистачките!

България отблизо

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово и той я е подал. Това съобщи самият Маринов пред БНР от Лион.

Вътрешният министър прекратява командировката си във Франция и заради събитията в Габрово спешно се завръща в страната. Според Маринов директорът на полицията в града носи отговорността за събитията, станали там в последните дни. В момента проверката продължава и ако се окаже, че има още виновни служители, те също ще понесат отговорността си, обясни вътрешният министър.

Информацията за оставката идва след невижданите от много време насам размирици в града и изявлението на премиера Бойко Борисов по тази тема.  Пред журналисти в Дубровник той заяви: „За мен оставката на този директор трябва да е факт веднага, след като си дойде министърът“, заяви Борисов. „Защото месеци наред е допускано да се движат такива групи в обществото, да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града. Ролята на полицията е това да не го допуска“, посочи премиерът. „Полицията е за това – да взима мерки – ако има групи, които притесняват майките, децата или хората, те трябва да се намесят. Да са ми докладвали – да сме изпратили още 100, 200 ,300 полицаи“, посочи Бойко Борисов.“

Като се замислим, остана ли човек, на когото Борисов да не е поискал оставката?

Той ли е човекът, който трябва да я поиска, или ресорният министър,  който се разхожда из Франция?

И защо трябва да се докладва на бащицата, че някои пият бира на детска площадка?

Не може ли полицията да ги разгони?

Аман от показни оставки!

Истинските професионалисти си личат по работата, не по оставките!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *