Борисов се затюхка: Ами ако откраднат ролките, ако фалшифицират резултатите, аз с кого ще правя правителство?

България отблизо
Бойко Борисов заговори за ситуацията след вота. От заклинанията от сутринта не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС. „Продължаваме промяната – Демократична България“ могат само с „Възраждане“ и БСП, от това, което разбирам досега. Не могат или не искат с ГЕРБ и ДПС. „Възраждане“ казват: „Или сме само ние, или никой“. Така че математиката в случая я няма.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортери.

Той избра да гласува с хартиена бюлетина, като заяви: „Докато не се намерят ролките, ще гласувам с хартия, защото не знаем къде са.“ При изказването си пред журналисти той коментира и възможността „изборите да бъдат откраднати“.

 

На въпрос кой ще бъде кандидат за премиер, при положение че ГЕРБ печелят и тези избори, Борисов отговори: За момента нищо не печелим. По средата на изборния ден сме. Ами ако лъжат социолозите, ами ако ролките, машинките… Ако откраднат изборите, както тези в София, както ги фалшифицираха, както Ваня Григорова каза.“

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че повече няма да говори, нито от партията ще коментират докато не излязат резултатите от гласуването. Той обаче даде да се разбере, че няма начин Мария Габриел да бъде отново за премиер от неговата партия.

Борисов напомни, че изборите за Европарламент също са много важни, защото стабилните държави ще имат глас и ще участват в изборите на председател на Европейската комисия и Европейския съвет. Не било редно и грозно щяло да е служебен премиер да отива, който и да е той“.

Борисов не пропусна да иронизира президента Румен Радев, като го нарече гларус и позьор заради негови снимки от вчера гол до кръста преди гмуркане за чистене на морето край остров Света Анастасия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *