Нинова с мощна атака: Някой помисли ли за българския народ? Три пъти днес депутатите продадоха националния интерес! Предадоха България!

България отблизо

Много пъти днес в пленарна зала чухте изразена грижа за Украйна и за украинския народ. От друга страна, грижа за Русия и за руския народ. Но освен нас, от „БСП за България”, никой не постави акцента върху българския национален интерес и грижа за българския народ.

Нашата оценка е, че българският национален интерес беше продаден три пъти за един ден – голям шлем на национално предателство. Това заяви Корнелия Нинова пред медии в парламента.

 

По нейните думи българският национален интерес диктува да имаме собствена ядрена централа и по-евтин ток за икономиката и за домакинствата, без да гледаме геополитически на този въпрос. „Е, този проект беше приключен днес с решението да се продадат двата реактора от “Белене“ на Украйна. Българският национален интерес беше продаден, не просто два реактора”, посочи Нинова.

„Второ, българският национален интерес диктува да имаме боеспособна и въоръжена Българска армия. И това беше продадено днес, защото се взе решение да се опразнят всички складове на Министерството на отбраната и на Българската армия от боеприпаси и да бъдат продадени на чужда държава”, отбеляза още лидерът на БСП.

Според нея, на трето място, българският национален интерес е да има мир и спокойствие в региона, в Европа и в България, а подкрепата за членството на Украйна в НАТО означава засилване на напрежението. „Означава риск от увеличаване на военните действия в Черно море, които пряко да засегнат България и българския национален интерес”, добави Корнелия Нинова.

Тя посочи и отговорниците за всичко това: „На първо място, Бойко Борисов – персонално. Цитат от Борисов отпреди време: „Моята мечта беше да има тръба за газ, лодки и платноходки в Черно море. А като се разхождат подводници и кораби, каква ще е тази тръба? Когато военни кораби се разминават, могат някъде да се срещнат. И тогава? А и за туризма на България не е привлекателно.” Какво промени позицията на Борисов и на ГЕРБ, сигурно има много обяснения.

Вероятно страхувайки се от „Магнитски”, например, той продава избирателите си, партията си, България и се отрича от собствените си думи.”

На второ място лидерът на българските социалисти посочи „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, като, по нейните думи, за власт и пари, прегръщайки се с ГЕРБ, са предали избирателите си, партията си, а днес и България.

„БСП, докато бяхме в правителството на Кирил Петков, спирахме тези процеси, на които станахте свидетели днес, защото те започнаха още тогава.

Ние бяхме коректив и не позволихме всичко това да се случи, защото и тогава, и сега защитавахме само българския национален интерес. И слава богу, чухме това признание в зала, за моя изненада, от ДПС, че навремето и в това правителство ние сме били този коректив и сме спрели тези процеси. И сега, в опозиция, сме последователни и не сме сменили позициите си”, каза в заключение Нинова.

Попитана за посещението на украинския президент Володомир Зеленски, Нинова отговори с: „Мисля, че това, което коментирахме, е следствие от посещението му“. Според нея всички тези решения са функция от визитата му. Нинова поясни, че не са поканени на среща със Зеленски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *