Борисов се похвали, че глобата на ЕК от 77 млн. била ниска, той лично я намалил!

България отблизо
Брюксел глоби БЕХ, защото не дадохме тръбите на руски или турски фирми. Започнахме от 300 млн., аз преговарях веднъж, Томислав Дончев – около 100 пъти. Свалихме ги на 150, на 140 и последно на 77.“

Съвсем очаквано премиерът  Бойко Борисов реагира на съобщението, че ЕК налага глоба от 77 милиона евро на БЕХ заради монополно положение.  Тоя заяви пред журналисти, че въпросната глоба е била ниска. Мотивира се с сумите „Започнахме от 300 млн., аз преговарях веднъж, Томислав Дончев – около 100 пъти. Свалихме ги на 150, на 140 и последно на 77“.

 

Освен това намери и други позитива от въпросното решение на ЕК „Нашето усещане за собствеността на газопреносната система е, че ако не е собственост на българските граждани и на българската държава, би било предателство.“

 

Припомняме ви, че ядрените и газови глоби струват на народа 715 млн. евро. В това число влизат платените 601 млн. евро на руската ”Атомстройекспорт”, 37 млн. евро на ”Уорли Парсънс нюклиър сървисис” и последното наказание от страна на ЕК в размер на 77 млн. евро заради блокиране на ключова инфраструктура.

 

Поведението на управляващите до този момент е да ни убеждават, че наказания та и глобите за нас са можели да бъдат и много по-драстични, но от всички злини ни е  сполетяла най-малката.

 

Властта обаче, не отрича същественият факт, че действително България е нарушила европейското законодателство.

Tagged

1 thought on “Борисов се похвали, че глобата на ЕК от 77 млн. била ниска, той лично я намалил!

  1. Глобите са за „много кадърно управление“. Ако ЕС е монополист и води България към разруха-да се махаме от него. Ако ЕС е “ в кръвта на управляващите ни“, то явно последните са най-некадърните. И в двата случая българската финансово-политическа олигархия е престъпна групировка и трябва незабавно да бъде изметена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *