Борисов се слага на НАТО и каканиже срещу Русия, без да го е грижа за мнението на българския народ!

България отблизо

Борисов написа критичен пост в социалните мрежи по повод поведението на управляващите заради ултиматума на Русия за изтеглянето на силите на НАТО от България. Ето какво написа той в личния си фейбук профил.

„Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително по скандалния призив на руското външно министерство НАТО да се изтегли от България.

След като темата беше повдигната остро от опозицията в парламента в лицето на ГЕРБ, премиерът Петков отиде в Народното събрание и прочете няколко изречения.

Подобно поведение на управляващите е скандално в момент, в който Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да решава въпроси на българската национална сигурност.

В знаков ден за България като днешния, ясно ще си проличи кой е държавник и може да защити българския национален интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво защитава. Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не!“, написа Борисов.

Какво означава това?! Че Борисов иска войски на НАТО в България ли?!

Нека припомним на Борисов, че Русия не е поставяла никакви ултиматуми на България. Москва постави ултиматум на НАТО и САЩ, защото е загрижена за своята безопасност. Всички виждаме как войски на НАТО обграждат руските граници. Натовските ракети вече могат да стигнат за пет минути до руска територия.

Като е толкова суверенен Борисов, защо не каже на НАТО да спре да се приближава до границите на Русия, защото това създава огромна опасност от конфликт и ядрен апокалипсис?! Защо не каже, че първите, които ще бъдем изпепелени сме ние и България?!

По този въпрос, обаче, храбрият Борисов мълчи оглушително.

Той мълчи оглушително и по другия въпрос. Че българите не искат да са в НАТО. Че никой не ни е питал искаме ли да сме в този съюз.

Мълчи и по въпроса, че ако НАТО иска конфронтация с Русия, това изобщо не отговаря на нашите национални интереси. Нещо повече. Именно това настъпление на НАТО застрашава нашата национална сигурност, а не желанието на Русия да осигури своята безопасност.

Борисов мълчи, но достойният генерал Стефан Янев го каза. България няма да участва в конфликт на НАТО срещу Русия.

И ако Борисов искаше да мине за храбрец трябваше досега сто пъти да го каже и той.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *