Борисов се удари в гърдите: Не разбра ли Киро, че правителството зависи от мен? Още утре мога да предизвикам избори и ПП си отиват!

България отблизо

Аз никога няма да се изкълча на майка ми да ѝ казвам родител. На майка ми, която за мен е светица и ще ми е майка, докато съм жив, Бог да я прости. Това е свято – майката в българската народопсихология. Нямам нищо против, на всякакви инакомислещи сме дали възможност за най-високите постове. Но ние от това не можем да мърдаме, това значи консервативно дясно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен пред Националната зимна академия на младежката организация на партията.

„Да има мода, сега еднорози, феи, ние ще сме за нестинарките, кукерите, традиционното българско огнище. Аз така съм възпитан. Вие, ако сте по друг начин, бъдещето е ваше. Докато сме ние, така ще бъде“, заяви той.

 

 

 

„Христо Иванов говори за джипката. За да отрежеш лента, означава, че си финансирал, проектирал, построил и открил. Това е разликата, в тия три години имаше едноличен модел със служебните правителства. Един човек назначаваше всичко. Но Христо Иванов не говори за това. С мен се заяжда, че премиерът не е цар. Но аз не съм се родил цар. Народът ме избутва през всичките тези години с огромни мнозинства“, припомни той.

„Това е революционно, което Христо Иванов каза вчера, и аз му благодаря, той е безспорно умен човек. Той говори за бъдеще време. Но то би могло още сега, преди приемането на бюджета, да се защитят тези принципи на ЕНП, на стабилните финанси. Разбирам и неговата трудност, защото е в коалиция официална с ПП. Той не може да се разграничи към момента. Абсолютно прав е, че всяка една от партиите в момента може да разруши правителството“, посочи Борисов.

„Сега в отбраната се прави нещо, което без ГЕРБ нямаше да е възможно. А сега подписите на Кирил Петков, на Христо Иванов стоят на първите четири места. Завчера минаха „Страйкърите“, подчерта Борисов.

„Направихме и много в ядреното гориво. Благодарение на това, Деляне, че сме в тази паянтова сглобка. Ако не беше ГЕРБ в сглобката, нямаше да е ги има. Ти го казваш. Сега има ли ги? Има ги“, обърна се той към Делян Добрев.

„Имаше неща, при които предишното правителство не се справи. Кирил Петков не се справи. Щеше ли да подпише тези договори с вицепремиер Корнелия Нинова? Това менгеме, в което и те бяха, се махна благодарение на нас“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Имаме реален шанс за Шенген и на 99,9 съм сигурен, че за въздух ще стане, с формула и за сухопътната граница, която е много важна“, прогнозира той.

„Но прав е Христо Иванов – всеки момент това може да го счупим. Но какво следва? Нови избори. „Маркет Линкс“, които крайно не ни обичат и харесват, ни дават 6-7 процента преднина, но и никакво по-различно от днешното управление – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. Местните избори го докараха. И вие продължавате да ме ръчкате да се бием“, допълни бившият премиер.

„Ние когато тръгвахме предишния път, им оставихме за цялата магистрала Търново-Русе пари в отделна сметка“, припомни той.

„Взех решение – на първи копки не ходя. Но лентичка – пак се иронизираше, означава, че си го направил. Спряхме и лентички да режем, защото ги дразнехме. Ние правехме много неща“, посочи Борисов.

„Те говорят за наследството на ГЕРБ в София. Нахалници! Това е точната дума. Затова много вярвам в Господ – още първата седмица не могат да си направят общински съвет, пребиха хората в София – стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима и стана мазало. Сиреч има карма. И върху еднорозите тази карма тежи и никакви приказни феи няма да ги спасят. Защото те дразнят тоя над нас“, разгневи се той.

„Работата на Нинова е да излезе и да каже: „Борисов е виновен за всичко“.  И вика: „Той се изнизва“. Да стоя и да ги гледам как се бият ли? Те се сбиха след това – ПП и „Възраждане“, каза той.

„5 години бях главен секретар преди да стана кмет и имах най-много власт. Никога след това не съм имал толкова власт, дори като премиер. И всички се сработиха с мен. Те съзнаваха, че в тези 2 години  да направят нови избори и да ме бламират в София, пак ще ги победя. Но аз не си позволих да бъда арогантен“, посочи той.

Tagged

1 thought on “Борисов се удари в гърдите: Не разбра ли Киро, че правителството зависи от мен? Още утре мога да предизвикам избори и ПП си отиват!

  1. Той Киро разбира, ама знае че от Посолството не ти разрешават. Разбра ли ибрико банкянски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *