Борисов скочи на Вежди Рашидов. Имал артистична душа и не питал началника, като се изказва

България отблизо

След заседанието, което завършихме, искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ – При тези варварски удари по обекти в Украйна считам, че дори артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за мир и разбирателство, но сега, при тази агресия, нормите, които сме спазвали в миналото, са несъвместими. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов. 

„ПГ на ГЕРБ, която ще бъде оглавявана от г-жа Атанасова, категорично, с необходимите по закон средства, направете така, заедно с другите партии, да направим така, че Миртофанова да е нежелана на първото заседание на НС.

 

Независимо от различните мнения…, по темата „Украйна”, по темата „война”, по темата агресия на Путин в Украйна сме категорични, ясни и точни. Затова моля всеки от вас, който дори и да има лично мнение по всички други теми да го изразява. По тази тема няма да правя компромис към никого“, подчерта той.

„Положението в Запорожката централа, за съжаление. Продължава да бъде много тежко, захранването се изключва. Путини  компания продължават да си играят с живота и здравето на държави в нашия регион.

В условията на тази криза не зная другите колеги, като наблюдават какво се случва, как им държи сърце да си говорят пак избори, пак ще правим нещо… Едно дребнотемие. Дори подобен момент, който има с откриването на събранието, може с една среща да бъде решен. Няма да влезем в събранието, ако г-жа Митрофанова дойде. Точка!

И аз се надявам тя да направи този жест, да не проваля първото заседание на парламента. Ние сме категорични. Надявам се различните мнения – по всички различни теми, без тази”, каза още той.

„Не е било достатъчно това, което вчера казахме, че не желаем руската посланичка Елеонора Митрофанова да присъства на първото заседание на 48-от НС, нека сега да го чуят от мене“, отсече в заключение той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *