Борисов скочи: С консултациите Радев се чуди как да отложи изборите!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов инспектира с хеликоптер училище във Велико Търново. Припомняме, че за Националната планинска спасителна служба хеликоптер няма.

С премиера са икономическият министър, образователният министър и кмета на града Даниел Панов. Градоначалникът изтъкна, че от 29 училища в общината, 20 били напълно реновирани.

Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че трябвало да има една пълна седмица, за да се види ще учат ли децата от пети до дванадесети клас.

„Другата седмица до четвъртък ще имаме решения, отбеляза Борисов. Той прояви учудване, че президентът Радев говорел на тази тема.

„На 28 март имаме дата за изборите“, добави той. „Към днешна дата пуснахме учениците до 4ти клас и, ако до четвъртък данните са добри ще пуснем и другите“, категоричен бе премиерът.

Борисов подчерта, че Радев заявил, че датата е 28-ми и сега се опитва да прехвърли отговорността на здравните власти.

„На 28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отменя, това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно. Такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е, че октомври светът ще започне да се възстановява“, отбеляза Борисов.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за тези до 12-и клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението“, добави премиерът.

„В Китай започнаха да ваксинират срещу новия коронавирус, а в нашите съседи вече се появи новият щам на вируса. Това е голям проблем“, допълни още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *