Борисов шашна Радев: Съжалявам, но ситуацията е такава

България отблизо

„Съжалявам, но ситуацията е такава, че ГЕРБ-СДС не може да състави правителство заради категоричния отказ на останалите формации да ни подкрепят. Те не искат ние да побеждаваме, да носим отговорност. Отиваме на избори“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите при президента Румен Радев. При държавния глава първи бяха от формацията на Борисов. Следва среща с ДПС в 11:00 ч., а в 14:00 ч. с парламентарната група на ППДБ.

„Ниската избирателна активност притеснява всички ни, но това е естествен процес на пренасищане след толкова много избори. Резултатите на ГЕРБ са добри, с над 11% от втората политическа сила. В момента обаче всички партии се държат сякаш предстоят избори, а не са приключили. На практика сега няма как да се състави правителство, защото останалите партии не искат ГЕРБ да побеждава и носи отговорност. Моите уважения, но не може последните и предпоследните формации да диктуват кои ще са експертите в кабинета.

Съжалявам, но отиваме на избори. ИТН вече казаха, че няма да подкрепят ГЕРБ за кабинет. Чувам само заклинания и кой колко е велик“, отбеляза Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *