Боян Чуков: Започват промени в руското Министерство на отбраната! Армията ще получи най-доброто командване

Свят

Губернаторът на Тулска област Алексей Дюмин е внесен в списъците на поканените за инаугурацията на президента Владимир Путин на 7 май. Алексей Дюмин е спряган след ареста на зам. министъра на отбраната Тимур Иванов като вероятен нов военен министър на мястото на Сергей Шойгу. По друга версия – за нов зам. министър на отбраната на РФ.

Това написа в Телеграм експертът по национална сигурност и международен анализатор Боян Чуков.

В някои руски информационни платформи отново изплува името ген. Сергей Суровикин. Него го спрягат за заместник на ген. Валерий Герасимов – началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ. Руската армия със сигурност ще получи най-доброто командване, добавя Чуков.

Всичко зависи от руският президент Владимир Путин. Алексей Дюмин е бил зам. министър на отбраната на РФ в периода 2015-2016 г. Той е завършил военно въздушната академия Жуковски. Във всички случаи ще има кадрови промени в руското МО. Какви точно ще разберем след 7 май, коментира експертът.

Припомняме, че ген. Сергей Суровикин, известен с прозвището си „Генерал Армагедон“, е бивш командващ руските сили в Сирия, бивш командир на Въздушно-космическите сили на руската армия и бивш главнокомандващ на армеската групировка, която действа в Украйна.

Ген. Суровикин бе отстранен след бунта на частната военна група „Вагнер“ в края на юни и дълго време не беше виждан на публични места. После тръгна версия, че е пратен да надзирава и координира дейността на руските частни военни групировки в Африка, но така и не се появи официална информация.

Източник ЕПИЦЕНТЪР.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *