Боян Чуков обясни каква е целта на западните напъни да удрят с ракети по руска територия

Свят

Оказва се безпрецедентен натиск върху Русия с цел руснаците да посегнат към ТЯО (тактически ядрени оръжия). Но в никакъв случай да не се стига до употреба на СЯО (стратегическо ядрено оръжие). Страх гони Запада. Но острите провокации срещу Кремъл и ключови военни обекти подлагат на изпитание нервите на Путин.

Но ние знаем, че нервите на Путин са много здрави, а когато отвръща го прави изненадващо и за най-големите западни експерти, твърдят запознати с начина на действие на руския президент.

Президентът на РФ е подложен и на голям вътрешен натиск да действа по-радикално и да позволи употребата на ТЯО, продължава Боян Чуков. Ако Кремъл се подаде на провокациите, това най-вероятно ще промени отношението на Глобалния Юг към Русия. Под въпрос ще бъде реакцията на Китай и Индия. Най-важното! САЩ няма да са единствените в света, които са употребили ЯО… и прозорецът на Овертон ще се отвори. Употребата на ТЯО ще се банализира. Европа ще се промени.

Само че, както казва руският военен експерт полк. Константин Сивков има много и далеч по ефективни начини да се постави Западът на колене и без употребата на ядрено оръжие. И вероятно в близко бъдеще Русия ще бъде принудена да демонстрира, мощта именно на такива военни неядрени средства, за да озапти милитаристкото опиянение на западните елити.

Междувременно западната военна истерия продължава. Новият премиер на Нидерландия ще бъде Дик Скооф, бивш шеф на специалните служби. В Хага съставят военно правителство. А бившият френски президент Сарко Американецът се обяви против изпращането на френски войски в Украйна. Той е и за мирни преговори с Русия, казва Боян Чуков. Този луд, луд, луд, луд свят… през 2024 г.

Играта за евентуална употреба на ядрено оръжие продължава на пълни обороти. Над 10 държави заявиха, че разрешават на ВСУ да нанася удари по цели на цялата територия на РФ. Сериозни ракети доставят на Киев само три държави: САЩ, Британия и Франция. Останалите натовски страни се занимават предимно с войнствени крясъци без реално покритие. Британците първоначално разрешиха. После отзоваха своето разрешение.

Руснаците ги заплашиха, че може да бъде нанесен ответен удар по британски цели извън украинската територия. САЩ също заявиха, че не разрешават. Засега. Реално обаче се оказва, че публичните заявления се разминават драстично с реалността.

Нанасят се удари по стратегически обекти на руската ядрена триада. Това не може да се случи без космическото и въздушно разузнаване на САЩ&Ко, които реално целеполагат руските цели на уж украинските вояки. ВСУ няма подготвени кадри, които да извършат споменатата работа, която се върши от „наемници и доброволци, припомня Боян Чуков“.

Ескалацията на противопоставянето на САЩ&Ко с РФ методично се повишава. Това е така, защото руската страна отговаря само с водопад от гърмящи глаголи и епитети, посочва Боян Чуков. Дмитрий Медведев громи Запада в своя телеграм канал. А Владимир Соловьов в своето политическо ток шоу през вечер се прави на клоун и се заканва да „бабахне“ с някоя атомна бомба Лондон или Вашингтон.

Ние знаем, обаче, способността на Владимир Путин така да приспи противника, че после изненадата да го удари като с чук. Май точно това се подготвя и сега.

При тази очертала се тенденция, продължава Боян Чуков, няма да е далеч моментът, когато Зеленски или някой друг в Киев ще получи ТЯО с „условие“ да го използва „само“ срещу ВС на РФ. И тогава ойде коньо у реката… Не е случайно, че по руските форуми изнервените турбо-патриоти все по-често използват думата „соплежуй“ (в най-груб превод от руски – сополивец, бел ред.).

Само че Путин явно само това чака. Чака Киев пръв да използва тактическо ядрено оръжия, което Западът никога няма да му разреши, защото тогава Кремъл с основание ще обяви Киевския режим и подкрепящите го западни елити за военнопрестъпници. И ще има причина да използва големите си неядрени оръжия, за да удари по центровете за вземане на решения не само в Европа, но и в самите САЩ. И да изкара от строя голяма част от западната военна мощ.

Това може да бъде и удар по военните космически сателити на Запада, което пък съвсем ще остави техните армии беззащитни пред лицето на руските неядрени и ядрени оръжия, твърдят специалисти.

Краят на Запада наближава. И ядрената му еуфория няма да помогне. Точно това казват и мнозинството западни експерти.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *