Боян Чуков разкри кой в САЩ ще пие студена вода и кои европейски политици ще изгорят до края на годината

Свят

Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на Доналд Тръмп за участие в президентските избори на 24 ноември 2024 г. Една въпросителна отпадна, но останаха други. Доналд Тръмп помете своите опоненти на праймериз в 12 щата и обезкуражи тотално Ники Хейли, която се опитваше да му се пречка като представител на неоконите в Републиканската партия.

Битката между Дони и Джо се превръща в откровен кеч. Без правила и с много мръсни номера. Американската „демокрация“ стои затворена в плевнята и не гледа двубоя, за да не се самоубие. Надеждата на демократите, че могат да им присъдят служебна победа срещу „булдозера“ Доналд Тръмп се изпари. Основателен повод да пият една студена вода.

Мишел Обама няма намерения да се включва в играта наречена „президентски избори“. И е права. Шансовете й са почти „епсилон“.

Демократите се сблъскаха и с още една беда. Анкета на NYT разкри, че 10% от гласоподавателите (swing voters) на Джо Байдън от 2020 г. днес подкрепят Доналд Тръмп. Основно и огромно препятствие според Доналд Тръмп по неговия път към Белия дом си остава „схемата за измами при гласуването на демократите“.

Така е в истинските демокрации, както казва нашият Кире Интелекто. Малко „ала-бала“ и ние пичелим. Разбира я тази работа нашият човек. Нали е пратен от демократите да ни „оправи“ и вкара в правия път.

В предстоящия електорален кеч между Дони и Джо ще има много колатерални/косвени/ жертви. В САЩ и по света.

Зеленски? Шолц? Кои европейски политици ще отидат в небитието? Кой освен Виктория Нюланд ще напусне администрацията на Белия дом? Без драстични кадрови промени няма да се размине.

Вероятно някои наши аватари на демократите в управлението на България ще трябва да продължат промяната, но само в своята собствена трудова биография. В Украйна да смени Зеленски се готви Андрей Костин, генерален прокурор на Украйна. Доналд Тръмп го харесва и демократите не го гледат накриво. Вече беше на сгляда в САЩ.

Андрей Костин е човек на британците. Не е изненада. По майчина линия Доналд Тръмп има слабост към Шотландия и Уелс. И във Великобритания има два властови центъра. Единият играе с демократите, а другият с републиканците.

Елена Зеленска не иска да седи в Конгреса до Юлия Навална. Уж и двете са за незабавната победа на световната „демокрация“. И двете са оперени булки. Не са кротки домакини като Светлана Тихановска, която съвсем наскоро бе приета шекерно от вече нестабилните във властта сегашни български управляващи.

За тяхно неуспокоение всички, които днес са на „тепиха“, влизат в неприятен абразивен режим. Хубавото време за тях приключи. Остана само циганското лято.

До края на годината (след 24 ноември) част от лауреатите ще „изгорят“ като факли. На тяхно място ще се появят нови артисти, които ще дадат кураж на българските баби, че този път… „може да имаме късмет“. Ама подобен късмет има само в един друг живот, който си го направим ние сами без чужда помощ.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *