Боят НАСТАНА: Борисов обяви ВОЙНА на Цветанов! Вижте какво се случва! Ще се СМАЕТЕ!

България отблизо

В последно време Борисов със замах се отказа от позата на „добрия цар“, който нарежда на подчинените си да тръгнат в битка със зловещите хидри на престъпността, богаташите, шума в дискотеките и каквото още ви дойде на ум.

Затова той отдавна и завистливо поглежда към своята дясна ръка Цветанов, който се прочу като безпощаден изкоренител на „злото“. Навремето Цецо не се церемонеше с „лошите“. И вместо да ги арестува, както се полага по закон, той яростно ги просва на пода, оковава ги в пранги и вериги, и така показва на обществеността, колко е смел и решителен.

Та Борисов опита веднъж да подражава на Цветанов, когато обикаляше с хеликоптер да търси именията на олигарсите. Но не му се получи. По простата причина, че не успя да намери нито богаташите, нито техните луксозни имения.

Но вместо да се поучи от опита си, а и от горчивия опит на Цецо, когото хората отдавна изобразяват с дълги като пеленгатори уши, които чуват всичко в държавата, Борисов реши да опита пак, по принципа на пробата и грешката. И отново обяви война на Цветанов, за да примъкне някой и друг процент към увяхналия си рейтинг.

Затова от няколко дена отново се е втурнал по следите на богаташите. И най-яростно ги гони, понякога чак до Париж, а защо не и до „Чикаго и назад“. Само че назад, богаташите се връщат, вече оковани в пранги.

Така арестуваха Баневи и Бояджиев. Повдигнаха обвинение на Прокопиев и кръга Капитал, на така наречените „Агнешки главички“, на издателите на „Сега“, „Клуб Z“ и т.н.

Не че доста от тях не са за арестуване. Повечето са за затвор, дори без съд и присъда. Или по-точно за Народен съд. Но не е Борисов човекът, който трябва да се занимава с тази работа. Понеже и той, също като тях, е забъркан в не по-малко далавери, схеми и други мафиотски дела.

Колко време ще продължи тази Борисова еуфорична дейност, никой не знае. Сигурно ще е пак като другите, от ден до пладне. Важното е медиите да крякат от удоволствие как „героят“ Борисов, „ветеран“ в борбата с лошите, отново ги е насмел. И как никой от Костовите хора, които проведоха разбойническата приватизация няма да се спаси от възмездието.

Само че тук възникват поне два въпроса. Защо на мушката са само хората на Костов, а приближените на Борисов като Делян Добрев, който се прочу с аферата „Кумгейт“, замесените в „Суджукгейт“ и в аферата „ЧЕЗ“, и още много други знайни и незнайни Борисови „последователи“ остават в сянката на властта? Не е ли заради факта, че Борисов е „властта на суджука“, както сполучливо се изрази преди време Корнелия Нинова?

И още, каква може да е необявената цел на това избирателно обвиняване на новобогаташите от клана Капитал?

Тези въпроси разкриват първо, че трескавата дейност на „смелия“ борец с неправдите Борисов ще продължи за кратко. И ще засегне само олигарсите от враждебния на герберския Вожд, клан.

И второ, това със сигурност е опит за ново обогатяване на верните герберски васали. Само че този път по друг начин. Съдът запорира такива големи предприятия като „Каолин“ и „Полимери АД“. Борисов ги пуска на търг. И ги раздава на своите хора, половината, от които само привидно са собственици. А истинският собственик вероятно е техният бащица Борисов.

Така, с един куршум се улучват два заека. Хем Вождът се бори с престъпността, мафиотите и далавераджиите, хем от цялата тази работа има голям келепир.

Този начин на действие е известен още от времето на СДС. Набеждават се директорите на предприятия, че са комунисти. И на тяхно място цъфват върли „демократи“ и членове на СДС.

Това „явление“, проф. Драгомир Драганов нарече „Стани да седна“.

Та Борисов нищо ново не е измислил. Просто действа, както своите стари дружки от СДС. И ще завърши като тях. Изхвърлен на бунището на историята.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “Боят НАСТАНА: Борисов обяви ВОЙНА на Цветанов! Вижте какво се случва! Ще се СМАЕТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *