Британският външен министър, без да иска разкри нещо страшно за НАТО и Русия!

Свят

Британският външен министър Доминик Рааб щял да призове съюзниците в НАТО да накарат Русия да „усети реалните последици“ от нейните „враждебни действия“. Това съобщи АП, позовавайки се на британското външно министерство.

 

Такива нафукани изказвания можем да чуем доста често от устата на британските, американските и прочие други евроатлантически първи дипломати. Те един през друг, като в някаква надпревара, се нахвърлят срещу Русия, обявяват я за агресор, сочат я с пръст като пръв разбойник, който заплашва не само Европа, но и цялото човечество.

И, разбира се, за да са по-убедителни в приказките си, те започват да заплашват Русия с „грандиозен отговор“, „реални последици“ и прочие салати, с които обилно изпъстрят речта си. Като ги слуша човек – страх да го съвземе.

Но…интересното тепърва започва. Защото въпросният Доминик Рааб и неговия колега шефа на НАТО Йенс Столтенберг трябва по някакъв начин да нахъсат другите членове на НАТО, между които и нашата външна министърка. И да ги подготвят за „битката на световете“, която те, заедно със своите народи, трябва да водят срещу Русия.

И как мислите Рааб и Столтенберг „нахъсват“ членовете на НАТО?! Ами като започват ги плашат още повече. Сигурно ви се струва нелогично, но е точно така. Защото може би двамата „герои“ са чували, че страхът е в основата на всяка рискована човешка дейност. А каква по-рискована за Запада „дейност“ от война с Русия.

И за да „подготвят“ натовците за битка, Рааб и Столтенберг започват да се жалват, че Русия има огромна военна мощ, светкавично бърза, добре обучена и професионална армия, която на всичко отгоре е готова да загине за родината си. Натовските „герои“ плачат за отчайващо огромната ядрена мощ на Русия и се кълнат, че дават много пари, за да се сдобият и техните страни с такава мощ. Но…някои работи не стават само с пари. Иска се и нещо друго. Например ум и въображение.

Ама нейсе. Нека да продължим нататък. Знаете ли от какво всъщност най-много се страхуват натовците?! Не знаете?!

Ето ви тогава изказване на британския външен министър на министерската среща в НАТО:

„Доминик Рааб разказа подробно на съюзниците за „руската заплаха„, за  руската агресия, която използва най-нови и разрушителни технологии, за да застраши демокрациите и отворените общества по света. Това включва разработването от Русия на нови свръхмодерни ракетни системи, способни да избегнат конвенционалните системи за противовъздушна отбрана на западните страни, включително на САЩ, както и за умопомрачителните руски комплекси за радиоелектронна борба, които са в състояние да парализират всяко електронно устройство, да не говорим вече за руските кибератаки, насочени към жизнено важни западни бази данни…и прочие други руски мощни оръжия, които Западът няма.“

Може би ви се струва, че това е измислица на автора?! Не е. Това е извадка от статия в най-уважаваната руска информационна агенция ТАСС, както в и Нюз.бг.

Ще попитате защо Рааб разправя за руската мощ?! Ами много просто. Като не може да разкаже за мощта на НАТО, британският министър се помъчил да уплаши членовете на Алианса с мощта на Русия. И не пропуска разбира се да напомни, че САЩ и НАТО правят всичко възможно, за да се сдобият и те с такива оръжия. Но докато натовците се сдобият с тези оръжия, Русия по думите на Владимир Путин ще има още по-нови и по-страховити оръжия.

И знаете ли откъде идва тази безсилна ярост на натовците, която се излива в непрестанни заплахи?! Ами и това е много просто. НАТО панически се страхува от онова, което става в момента. Страхува се от все по-задълбочаващото се военно сътрудничество между Русия и Китай. Страхува се, защото вече не може да победи нито Русия, нито Китай. Страхува се, защото световната хегемония им се изплъзва. И Западът, начело със САЩ вече не е властелин на света, а само една от частите на света.

Една част, която с течение на времето ще става все по-малко важна. Особено ако Западът продължи да тормози народите по света.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *