Извънредно: Бахмутският капан щракна! Десетки хиляди украински войници се оказаха в оперативно обкръжение!

Свят

Поне 25 000 украински войници се оказват в оперативно обкръжение край Бахмут.

Поради отказа на командването на въоръжените сили на Украйна и официален Киев да изтеглят войските от Бахмут, се оказа, че благодарение на действията на ЧВК „Вагнер“ и другите части на руската армия, оперативното обкръжение на украинските войски в Бахмутския котел е факт, информират руски източници.

От южната, северната и източната посока настъпват щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“ и подразделения на руската армия, а на запад въоръжените сили на Украйна могат да бъдат откъснати от основните си сили от река Северски Донецк, форсирането на която , като се има предвид настоящата ситуация, не е възможно.

„Пречки за пълното обкръжение на украинската групировка засега няма, понеже руските сили успешно държат височините, менгемето в Бахмут се затяга и практически вече няма да има място за никакви маневри. Така десетки хиляди украински бойци попадат в капан, между ударите на ЧВК „Вагнер“ и силите на руската армия“, казва военен кореспондент.

Към днешна дата боевете в Бахмут продължават, но само защото Русия не иска да унищожи всичките 25 хиляди украински войници. Според руски източници, артилерията и военната авиация работят „активно“, но въоръжените сили на Украйна все още продължават да опитват да да изтеглят основните си сили в други посоки. Защото нямат друг избор, освен да се предадат. Но въпросът е каква ще е реакцията на Киев. Дали ще ги остави да загинат, или ще им даде възможност да се предадат. Защото други пътища за отстъпление няма.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *