Британски аналитик: Руската армия проби огромна дупка в украинската отбрана

Свят

Руската федерация проби огромна дупка в украинската отбрана, заяви британският анализатор Александър Меркурис. Според него руската армия напредва значително, настъпвайки в редица населени места в Донбас, което отваря широки възможности за по-нататъшно настъпление.

«Руснаците пробиха огромна дупка в украинската отбрана на най-важното и чувствително място, а именно в централен Донбас. Така че руснаците са в силна позиция. Когато съединят всичко това в едно цяло, когато превземат Красногоровка, превземат Очеретино, те ще могат да напредват във всички направления», заяви Меркурис.

Британски аналитик: Руската армия проби огромна дупка в украинската отбрана

Според него руските въоръжени сили ще могат да напреднат в Покровско направление, който е важен град, основен център, използван от украинците за разполагане на техните сили.

Ще е налице и вариант за придвижване на север и заобикаляне от фланга на украинските сили, отбраняващи се около Бахмут.

Анализаторът нарича последните успехи на руските въоръжени сили голям пробив.

В същото време очакваните доставки на американска военна помощ няма да могат да повлияят на ситуацията на фронтовата линия, отбелязва анализаторът.

«Ще има ли това някакво значение? Не, няма да има … САЩ изпитват недостиг на боеприпаси, липсват системи за противовъздушна отбрана Patriot, а европейците много неохотно изпращат своите ракети. Някои говорят за седем батареи Patriot, други говорят за седем системи», добави Меркурис.

Той подчерта, че дори и системите Patriot да бъдат изпратени в Украйна, руските войски бързо ще ги унищожат.

«Доказано е, че «Цирконите» могат да ги унищожат и че не съществува реална защита срещу тях. Доставката на Patriot на Украйна няма да промени нищо, просто ще доведе до изгарянето и унищожаването на още повече западни оръжия, но няма да промени изхода от конфликта», убеден е анализаторът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *