БСП: Спирането на руския нефт ще направи цените на бензина космически! Ще се борим срещу това

България отблизо

„Няма никакви основания за преждевременно прекратяване на дерогацията на руски нефт. Защото това означава спиране на руския нефт и спиране на производството на бензин с цена, която да е поносима за икономиката и хората. БСП няма да подкрепи управляващите за плана, който предлагат и за решение, чиято цена ще трябва да платят българските граждани – неминуем космически скок на цените на горивата за крайния потребител. Ние ще се борим срещу това”.

Тази позиция заявиха лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от социалистическата партия Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Петър Кънев на среща със синдикалисти-нефтохимици днес.

 

Синдикалистите поискаха срещата, подчертавайки пред представителите на БСП притесненията си за дейността на структуроопределящия отрасъл и загубата на работни места. По думите им няма как прекратяването на дерогацията преждевременно и промяната на доставките на петрол да не се отразят на цените на горивата за крайния потребител.

Социалистите също изразиха притесненията си от факта, че цените на горивата растат и ще продължат да растат, вследствие на решенията, които управляващите взимат.

„БСП е последователна в позицията си, която винаги е съобразена с интересите на българската икономика, българското производство и с хората”, заяви Драгомир Стойнев и припомни категоричната защита на българския национален интерес при дебата за доставките на нефт и дерогация, отстоявани от БСП и Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *