Бунтът във Войводиново показа нещо страшно – има ли държава, има ли народ и кой ни докара до площадите

България отблизо

Ние направихме общ строй в поделението, помълчали сме и сме си казали каквото трябва. Устни и писмени заповеди не са дадени на никого. Така командирът на бригадата специални сили в Пловдив бригаден генерал Явор Матеев обясни, защо подчинените му командоси не са участвали в митинга във Войводиново.

Тогава кой се появи в селото с три автобуса?

Футболни агитки?

Възмутени граждани?

Или хора на Каракачанов?

България в петък беше единна. Единна в мнението си, че не може повече така.

Не може един етнос да си живее, волно и свободно, да прави каквото си поиска, да не се подчинява на правила и закони, а друг  да го храни с данъците си, като междувременно понася удари, изнасилвания, боеве, кражби и ежедневен тормоз.

Но обикновено, когато се вдигне напрежението, то трябва да се излее някъде. Да се намери катализатор. И веднага се отклонява вниманието от истинския проблем. Вдига се пушилка на място. Дали ще е във Войводиново, дали ще е в Катуница няма значение.

Единствено се страхуват да не е в София и да не е на жълтите павета.

А подобни протести се правят точно там, защото хората от властта направиха този етнос недосегаем и привилегирован.  Години наред те си го отглеждаха, превърнаха водачите му в цигански барони, които управляват стадото, усвояват еврофондове за интеграция и гласове за избори. Буквално машина за гласуване.

Политиците са тези, които позволиха на тези хора да живеят, без да си плащат. Да крадат, да мамят и даже да не отиват в затвора.

Какво означава лице със седемнадесет висящи присъди?

Има ли такова понятие в друга държава?

Това е въпрос към Цецка Цачева.

Какво означава масово необразовани, а побойниците на командоса даже не можели да четат и да пишат?

Това път е въпрос към образователния министър, който се хвали, че бил вкарал всички деца в училище. Кои деца обаче? Явно тези и хиляди като тях ги е изпуснал.

Какво означава живеят в незаконни постройки, ама кметът сега се сетил? И били захранвани от таен снабдител, без да плащат ток и вода?

В цяла България бъка от гета. Незаконни. Защо?

Въпросът е към Лиляна Павлова, която два мандата беше министър на Регионалното развитие.

Ако поне един българин си построи такава къща, какво ще се случи? Или започне да ползва ток и вода без пари?

Живеели от социални помощи и детски. Как ще позволиш на деца да раждат деца и да им плащаш на всичкото отгоре? Къде са разните служби за защита на детето, къде са глобите? Защо тези бебета не се вземат веднага и не се дават на приемни семейства, където поне ще ходят на детска градина и на училище?

Това пък е въпрос към социалния министър.

Политиците съзнателно си отгледаха една маса от хора, която затвориха в нещо като резервати, но без огради. Тези хора са напълно зависими от благодетелите си, които ги хранят, плащат им тока, не им дават да работят и ги превръщат в единна маса, живееща примитивно, но знаеща, че всичко й е позволено. Тези хора нарочно не се пращат на училище, за да не прогледнат, не се интегрират, въпреки огромните суми, които получаваме за това. Сумите отиват в джобовете на ромските барони и  за избори.

Българите недоволстват, но в социалните мрежи.

Ако случайно няколко души излязат на протест, той се локализира и си остава само в пострадалото село.

Интересен е и въпросът защо при толкова изнасилени, бити и убити старци нямаше нито намек за протести. Защо всеки се покрива и се страхува. Много просто – защото няма да срещне никаква подкрепа, а следващият може да бъде той.

Този проблем може да се реши много лесно.

Като се приложи законът еднакво към всички.

Но някой там горе не иска да го направи.

И накрая България ще остане без българи.

Заради политиците си.

Tagged

1 thought on “Бунтът във Войводиново показа нещо страшно – има ли държава, има ли народ и кой ни докара до площадите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *