България не е баба Дора! Комунизмът е още в главите на народа! Познайте кой изрече това!

България отблизо

България не е баба Дора!

България е една страна, тръгнала към своето светло демократично бъдеще. И никой няма право да я спира. Много българи са с назадничаво комунистическо мислене, мозъците им още са промити от тоталитарния режим. Това заяви Антон Тодоров в предаването си по тв „Европа“ и насочи обвинително пръст към зрителите.

Той подчерта, че спящите комунистически клетки в страната са превърнали баба Дора в национален герой. Една жена, срещу която аз нямам нищо против, избито й е стадото, стават грешки, но държавата ще й плати и нямаше нужда да се вдига толкова шум, каза бившият депутат.

Тя беше избрана нарочно от разни ретроградни елементи, за да бъде показано на хората, че в България се мачкат хората, които едва оцеляват и се взема последния залък от устата им. Цяло лято вървя пропаганда с лика на старицата, медии виеха в нейна защита, а всъщност някои дори не знаеха, че така правят услуга на комунистическото мислене!

Семената на съмнението бяха подло и успешно посяти. Много българи се отъждествиха с баба Дора, беше им внушено, че към тях се отнасят несправедливо, че са бедни, че им се взема поминъка, че едва преживяват. Всичко това дойде от една партийна централа, чиято лидерка лично отиде в селото да нахъса протестиращите.

България не е баба Дора. България  е членството ни в ЕС, икономическите постижения, магистралите, новите заводи и инвестиции, модерния туризъм, свободата да пътуваме навсякъде, бъдещото ни членство в Шенген, приемането на еврото, превръщането ни в част от света. А не едно стадо в някакво село, заяви уверено Марков.

Как да обясниш на такъв оратор, че кампанията за спасяването на козичките беше инициирана от млади хора, които няма как да са с промити мозъци, защото не са живяли по време на соца?

Как да му налееш в главата, че милион и половина българи живеят на ръба на оцеляването и веднага се отъждествиха с нещастната пенсионерка? Че сълзите в очите й бяха сълзите и мъката на народа?

Че съчувствието беше истинско и нито една партия не може да го предизвика.

Че комунизмът е само в главата му, а социалната правда е нещо друго. Съпричастността също.

Колкото до идеята да се отъждествим с ЕС и еврото, тя е толкова чужда на народа и толкова плашеща във втората си част, че просто звучи нелепо.

Марков, огледай се, ослушай се, помисли.

България Е баба Дора.

И по-лошото е, че продължава да бъде!

И това няма нищо общо с комунизма!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “България не е баба Дора! Комунизмът е още в главите на народа! Познайте кой изрече това!

  1. А, бре откачалко, лукова главо ти съвсем си изперкал! Ставали грешки, така ли??? Знаеш ли ти, че тези „грешки“ са живи същества които бяха избити поради някаква страшна чума? Можеш ли ти с малкия си мозък да осъзнаеш каква мъка и болка са изживели тези бедни хорица? И, че никакви пари не могат да върнат техния мир и спокойствие! Престанете да ни навирате в очите вашите нескопосани магистрали които отнеха живота на стотици невинни хора!В твоето изказване няма едно смислено и вярно изречение и цял ферман да напиша е малко за да те опровергавам!Казва ти се“Огледай се, ослушай се помисли!“ Но, нали за това трябват очи, уши и мозък които на теб напълно ти липсват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *