България отново се вдигна в поход за мир и неутралитет! Хиляди са по улиците, медиите мълчат

България отблизо

С много български и руски знамена се проведе пореден неделен „Поход за мир“ в София, с начална точка Националния дворец на културата (НДК). Шествието е организирано от граждани, както и от „Български национален съвет за мир“, „Народна мрежа“, „Свободна и мирна България“, НСС „Св. Георги Победоносец“.

Мотото на кампанията е: „България – зона на мира!“, а един от лозунгите стана „Децата на България са родени, за да живеят в мир“.

През април беше проведено предишното издание на проявата: „Общобългарски поход за мир и неутралитет“ в София и редица градове у нас и в чужбина, съобщава БНР.

Ето някои от аргументите на участниците в Похода за мир да се включат в демонстрацията: „Искам да се защитават националните интереси на България, не да работим под диктат на Америка, на Западна Европа и т.н.“; „Да няма война, който иска война – да му дават по един автомат и да ходи“; Българският народ не иска война“; „Човек трябва наистина да прогледне“, отбелязаха участници.

Заради шествието движението по бул. „Патриарх Евтимий“, беше спряно, както и по улиците, пресичащи бул. „Витоша“. Към 16:30 часа движението на автомобили по бул. „Цар Освободител“ също е спряно, а участниците се събраха на митинг пред сградата на Народното събрание.

В шествията се включиха освен в София, но и в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Силистра, Шумен, Търговище и общо близо 40 града.

БСП също се включи в похода, провел се в София, Варна и Търговище.

Със своето участие в редица градове социалистите за пореден път затвърждават своята позиция относно войната в Украйна, а именно тя да бъде прекратена чрез дипломация, България да не изпраща оръжия, както и да не бъде въвличана като страна в конфликта„, посочват от партията.

Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов се включи във Варна и отново припомни позицията на социалистите.

От „Похода за мир“ в София народният представител от „БСП за България“ Георги Свиленски бе категоричен, че конфликтът може да се реши само по мирен път. Заедно с него участие взеха и други народни представители и председателят на БАС Евгений Белий.

Привърженици събират подписи за свикване на референдум „За мир и суверенитет“ и с призив България да не се включва по никакъв начин във войната в Украйна.

В похода участие вземат и партия МИР (Морал, инициативност, родолюбие). Бе забелязано и присъствието на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който неведнъж е заявявал позицията си относно въвличането на България във войната с Украйна, било то чрез даването на оръжия или чрез хуманитарна помощ.

Tagged

2 thoughts on “България отново се вдигна в поход за мир и неутралитет! Хиляди са по улиците, медиите мълчат

  1. Платените манипулативни медии на телевизиите съобщиха за шествието в София, където вандали хвърляли червена боя по сградата на еврокомисията. Това е най-важното за соросоидната паплач в „обществените“ медии. Дано конфликта бъде прекратен преди да са ни натикали в него.

  2. СЛАВА России
    Слава Путину
    Слава Крассной Армии
    Слава на истинските българи
    Които разбират
    Че е в наш интерес да сме приятели с братския руски народ
    А не да се стреляме
    Слава на всички
    Които разбират кой е истинският Агресор
    Този който изби 1млн индианци и заграби техните земи и тяхното злато
    Този , който изби милиони аборигени и заграби цял континент
    Този , който пороби милиони негри и ги експлоатира стотици години
    След това им взе диамантите и петрола
    Този ,който от 100 години се занимава с разпалване на войни по целия свят
    И с разпространяването на смъртоносни вируси
    А после ни “ спасява “ с отровни ваксини
    Слава БОГУ
    Навеки
    Да пребъде България
    Събуди се Народе
    На събудил събудилите се
    Добро Утро
    И Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *