Български генерал ОТКРОВЕНО: Съсипахме всичко и сега ще модернизираме нещо, което го няма!

България отблизо

„Уволнихме много кадри. Доста грешки допуснахме под външно давление. Прекалено много съкратихме армията, а не я превъоръжихме. Този проблем нямаше да го имаме, ако бяхме оставили наборната и професионална служба“.

Това заяви пред БНР, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. Неговите очаквания са за повече пари за армията, ако има повече желаещи да постъпят в нея.

„Армията е абсолютно необходима. Това е един от стълбовете на държавността. Ако няма армия и отбрана, държавата няма как да съществува“

За 15 години около 14,5 хил. военни са участвали в мисии зад граница, припомня ген. Боцев. Това е придобиване на опит, способности и работа в екип, каза той. Но признава, че единственото, което сме постигнали за 15 години в НАТО е, че армията ни е станала толкова малка, че вече е едва ли не, бутикова. А освен малка, армията ни трябва да бъде добре обучена, добре заплатена, модерна и мобилна.
За такава добре обучена и модерна армия ще има само да си мечтаем. Първо, защото ЕС и НАТО унищожиха икономиката ни. А след нея армията и всичко останало. И второ, защото как може да има армия, държава като нашата, която не може да направи минималната пенсия поне някакви жалки 300 лева?! И това, когато уж патриотите са във властта. Затова нямаме армия, а само няколко батальона. Никой не иска да става военен. Няма казарми, няма полигони, няма въоръжения, няма самолети, нито танкове…Защитата на родината стана мръсна дума, понеже няма патриотично възпитание. Всеки гледа само да награби повече пари от гърба на другия.
А най-важното е, че като няма икономика, няма откъде да дойдат пари за най-важните сектори в държавата като здравеопазване, образование, вътрешна сигурност и отбрана. Засега Борисов крепи бюджета само със заеми от МВФ и съдиране кожата на хората от данъци. А който не може да ги плати, отива директно при частните съдебни изпълнители, които за 20 лева дълг му вземат 500 лева хонорар или го изпращат в затвора. Така ГЕРБ ни върна със 100 години назад при Елинпелиновия герой Андрешко и съдия-изпълнителя, който остава в блатото. С тази разлика, че сега, вместо съдия-изпълнителя, в блатото е целият български народ.
А когато МВФ спре да дава заеми ще избухне дългова криза като в Гърция. Само че на нас няма да има кой да ни дава стотици милиарди. И затова, заедно с народа, ще фалира и държавата. Ето защо хиляди пъти сме повтаряли, че трябва да се махаме час по-скоро от ЕС и НАТО, понеже иначе ще ни унищожат напълно. И разбира се, да се присъединим към Евразийския съюз, защото в тези вълчи времена, България не може да оцелее без помощта на Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *