Валери Симеонов: Не съм такъв сатана! Оставка няма да подам!

България отблизо

„Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост”.

 

Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС.

„Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов.

„Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”, заяви още Симеонов. Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.

„Помагал съм на много хора с инвалидност. Не съм този сатана, който ме описват”, заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания.

Но искания за оставка на човек, който е законно избран, който е в НС, защото за него и за колегите му са гласували над 300 000 избиратели, не мога да приема, изтъкна Валери Симеонов.

Симеонов коментира и повишаването на данъците в София.

„Неприятна и болезнена, но необходима мярка”, заяви Симеонов за по-високия данък за по-замърсяващите автомобили. „Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно”.

Глоби за стаите под наем в онлайн платформите – какво ще се промени за туристите?

Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира.

„Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги”, каза Валери Симеонов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *