Валери Симеонов: Няма да ходим при президента! Неговите срещи са медийна самореклама!

България отблизо

„Обединени патриоти“ не присъстваме на консултациите при президента – те са с цел медийна реклама и самореклама на държавния глава.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с днешната среща при президента Румен Радев, посветена на актуални въпроси от изборния процес, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според Симеонов, няма смисъл от присъствието на групата на ОП.

„Това е поредното мероприятие на президента Радев, което цели медийна реклама и самореклама. Смисълът от едно такова обсъждане не е ясен. Видяхте, че от КСНС фактически нищо не произлезе. „Напънала се планината и родила -мишка“ – това излезе. Така че според нас, няма никакъв смисъл да участваме в такива медийни мероприятия на президента Радев“, каза още Симеонов, цитиран от epicenter.bg.

В такъв случай, искаме да попитаме Симеонов дали смята темата за промяна в изборното законодателство за „медийно мероприятие?!

И не смята ли, че изборният процес е опорочен от факта, че неговите партньори в управлението от ГЕРБ не въведоха машинното гласуване, както е разписано в закона?!

И защо трябва гражданите да спазват законите, когато управляващите ги погазват безцеремонно, както закона за Изборния кодекс, който повелява да се въведе 100% машинно гласуване още на изборите през 2019 г.?!

Не смята ли Симеонов, че трябва мъртвите души от избирателните списъци да бъдат премахнати час по-скоро, и ако мисли, че трябва да се махнат, защо не присъства на срещата при президента, за да се изработи обща програма за действие?!

И последно, не мисли ли Симеонов, че срещите при президента не приемат решения за действия, точно защото ги няма представителите на партиите от управляващата коалиция, както и представителите на Министерски съвет?!

Но какво да питаме Симеонов?! Той напада президента и го укорява, заради собствените си бездействия, както и тези на управляващите. И го прави умишлено, като вероятно се надява ние да сме толкова прости, че да не разберем уловката.

Само че прости хора вече няма. И българските граждани отдавна са му взели мярката. И нищо няма да му се размине безнаказано.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *