Валери Симеонов описа кошмарен сценарий, който президентът Радев бил подготвил!

България отблизо

Румен Радев, подвластен на своите лични емоции и амбиции, взе грешно решение относно изборите. А това води към един кошмарен сценарий.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ.

„На консултациите президентът играеше оперетата на самозначим и важен. За какво бяха тези консултации?! Смисълът бе Радев да се показва всеки ден по телевизията“, каза още той.

„Нашите избори са предопределени само от най-твърдите ядра основно на две партии. Изборите през юли месец във Франция доведоха до урните 35% избиратели, в Румъния гласуваха 33%. В България може да отидат 23%, че и по-малко. А това е най-кошмарният сценарий, защото наличието на епидемията ще изплаши хората“, заяви вицепремиерът.

„Това, което трябваше да се направи, трябваше да е сторено от президента, който отново не успя да излезе от дребнавостта си и желанието си за реванш. Трябваше изборите да са по-далеч. Ако бяха на 28 май, щеше да има два фактора, които да повлияят положително на избирателността: по-голям брой ваксинирани и преболедували, както и по-топло време“, каза той.

„Има сериозни пропуски при обезщетенията, но това е работа на отделните министерства, министри и ръководства – да вземат мерки, така че средствата да стигнат максимално бързо както става в други държави“, уточни Симеонов.

Запитан дали министерствата си вършат работата добре, той отвърна: „Самият факт, че има закъснение на плащания, значи, че не си я вършат добре определено“. Симеонов уточни, че става дума за Министерство на икономиката, Социалното министерство и Министерството на финансите, свързано с последните мерки – възстановяване от НАП на 10 или 20 процента.

Вицепремиерът добави, че, макар да няма такъв поглед над нещата, както преди, той вижда и голям плюс – бързата реакция. „На няколко пъти имаше разминаване на позицията на щаба и на мерките, които се вземаха. Ясно е, че те бяха взети или невзети под влияние на политическото ръководство. Има го това влияние и го има навсякъде, но нека не се фокусираме върху пропуските, защото имаме работа с нова ситуация, за която нямаме алгоритъм“, добави той.

„Значително по-напреднали държави допуснаха много по-сериозни грешки от нас. Виждате как се движи пандемията в Италия, Франция…“, уточни Симеонов.

Tagged

1 thought on “Валери Симеонов описа кошмарен сценарий, който президентът Радев бил подготвил!

  1. КОПАНАРИНА ОТНОВО В АТАКА ,ДА СЕ ПОКАЖЕ ЧЕ Е АКТИВЕН,МОЖЕ И ЗНАЕ ,А ИНАЧЕ В ОЧИТЕ НАН НОРОДА Е ЕДИН МРЪСНИК ИДИОТ И НАЙ ВЕЧЕ ЯМБОЛСКИ ЦИГАНИН !!!!
    В ПАРЛАМЕНТА САМО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *