Валери Симеонов отива на съд! Ето фактите!

България отблизо

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) счита за недопустимо изказването на Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание вчера, 11 юли 2019 г., в което собствениците на заведения са наречени „разбойници, които чрез разбойничество са натрупали една пещера богатства”, нарича ги още „група нарушители”, „забогатяващи от здравето на хората”.

Това заявиха от браншовата организация в своя позиция.

„Искаме да подчертаем, че нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни. Да се представя като „разбойничество“ легитимното и законно регламентирано сдружаване на представители на дребния бизнес, чиято цел е открит диалог с институциите, е недопустимо“, се казва още в текста.
Конкретните обиди, отправени срещу председателя на БАЗ г-н Ричард Албегов са поредния пример за това, че г-н Симеонов очевидно не приема гражданския диалог като естествена и необходима част от функционирането на всяко демократично общество, посочват още от асоциацията.
Затова, БАЗ като неправителствена организация и нейният председател в лично качество ще заведат дело за обида срещу г-н Валери Симеонов.
Българската асоциация на заведенията беше създадена през 2018 г. като асоциация на представители на дребния бизнес, за които своеволията на тогавашния вицепремиер и неговите акции срещу заведенията в морските ни курорти доведоха до сериозни финансови загуби.

Такива загуби в много по-голям размер очакваме и от новоприетия по инициатива на Симеонов закон за шума, който ще доведе до срив не само на приходите от заведенията, но и на всички туристически услуги, включително и на хотелиерството, се казва в позицията./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *