Валери Симеонов: Руснаците лъжат, моята информация е от БНТ!

България отблизо

„Да поразлисти сайтовете, да види телевизиите и тогава ще разбере откъде Валери Симеонов знае за разговорите между директора на СВР Сергей Наришкин и шейха на Дубай, че са били свързани с освобождаването на Васил Божков“.

Това каза Валери Симеонов и уточни, че информацията е била излъчена в ефира на държавната ни телевизия, български и арабски сайтове.

Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов отвърна по този смехотворен начин на думите на шефа на пресцентъра на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Иванов. Защото не може политик да гледа медийни публикации и въз основа на това да отправя обвинения към друга държава. Изявлението на Иванов разнищи така наречения „български политик“ и потвърди, че той разпространява невярна информация, съобщи bTV, позовавайки се на БГНЕС.

Симеонов определи като дребен детайл от хибридна война думите на говорителя на руското разузнаване Сергей Иванов.

Повод за изявлението на Симеонов бе съобщението по-рано днес от Москва, че шефът на руското разузнаване и премиерът на ОАЕ са имали по-важна работа от това да говорят за освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който се намира в ОАЕ.

Председателят на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов заяви, че има сигурна информация, но не можел да каже откъде я има, че директорът на Руското разузнаване Сергей Наришкин се е срещал в средата на февруари с шейха на Дубай и е молил да се освободи Божков, срещу когото вече има 11 обвинения.

Припомняме, че Москва определи приказките на Симеонов, че Наришкин бил говорил за освобождаването на Божков от ОАЕ като злонамерени слухове.

Информационната стръв“ бе лансирана не от кой да е, а от самия заместник-председател на Българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на заместник-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, може да включи въпрос за български предприемач в дневния ред на тази уважавани хора. Да влошаването е извън сезона“, каза говорителят на руското разузнаване Иванов, цитиран от news.bg.

Само можем да добавим, че Сергей Иванов е изключително прав. А Валери Симеонов, ще попитаме защо веднага не каза, че тази негова „информация“ е взета от БНТ, та да му се смее цяла България, а каканижеше, че не можел да каже откъде я има?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *