Валери Симеонов става невидим за местните избори! Ето причините за пълното фиаско!

България отблизо

„Приближаването на местните избори напомня на Валери Симеонов, че той не е много видим за хората в България“.

„НФСБ ще продължават да клатят лодката на управлението, за да разберат избирателите, че във властта има и други партии, а не само ГЕРБ.  Целта е тези, които подкрепят властта, да не гласуват само за ГЕРБ, а да видят и малките партньори, и да гласуват и за тях“.

Това заяви политологът доц. Борис Попиванов в разговор пред БНР за икономическо-политическата криза в страната, със своята колежка доц. Румяна Коларова.

Румяна Коларова подчерта, че резултатите от местните избори са много важни за Симеонов и НФСБ. „Големият въпрос е доколко той ще бъде електорално видим на изборите за местна власт“, заяви тя. Според нея заемането на критична позиция спрямо управляващите е „от ключово значение за Валери Симеонов“.

Тя коментира, че трябва да се наблюдава дали НФСБ няма да повтори казусът с Реформаторския блок при кабинета „Борисов 2“. Тоест, дали Симеонов няма да изпадне от властта. „Тънката червена линия не е отношението към ДПС, не е темата енергетика, туризъм или животновъдство, а отношението към ГЕРБ, като мандатоносител и като партньор в управлението. Това е въпросът, на който в рамките на две седмици Симеонов трябва да даде отговор“, категорично заяви Румяна Коларова, цитирана от /БНР/

Както винаги, Румяна Коларова и Борис Попиванов, като верни пудели,  разсъждават как ГЕРБ да спечели отново изборите. Затова те намекват на Валери Симеонов, че той ще стане видим едва, когато определи отношението си към ГЕРБ, и може би, лично към Борисов. И когато продължи да ги подкрепя безрезервно. Разбира си, ние отдавна знаем, че Симеонов и Борисов са дружки, доколкото те двамата могат да дружат с някого. Шефът на НФСБ открито подкрепяше Борисов и ГЕРБ през целия мандат. Но сега трябва да се направи на критик на властта, за да се опита да вкара малко заблудени избиратели и в своята партия. Само че този път неговите усилия май ще останат напразни. Понеже сега Борисов иска всички градове и пълна победа на ГЕРБ. За да докаже, че може да се справи и без Цветанов. И, че Цветанов не е важен за Борисов и ГЕРБ.

Така че е много вероятно Симеонов да увисне в безтегловност с един файтон избиратели, и дори да изпадне съвсем от надпреварата. А това ще е съкрушителен удар върху огромните амбиции на „патриота“. Защото след това, той постепенно ще изчезва от полезрението на медиите и хората. По простата причина, че Борисов се бои да не би Симеонов да стане втория Цветанов, макар и извън ГЕРБ.

Изобщо политическото бъдеще на всички, които се навъртат около Борисов е предрешено още от момента, когато решат да станат част от сателитите. Борисов ги използва и ги захвърля като употребени носни кърпички. Той им позволява да бъдат „лошите“, само за да изглежда той като „добрият“. А Симеонов беше много „лош“. И се надяваше това да му донесе дивиденти за постоянно участие във властта. Но…изненада!  Понеже не можа да разбере навреме тази малка хитринка на Борисов, нефесебеецът се хвана на въдицата и изгоря.

Само акциите на Каракачанов ще вървят нагоре и той ще получава нелогична за неговата партийка подкрепа. Особено след финансово убийствената за България „сделка“ с американските самолети. Не за друго, а защото той е предсказуем, за разлика от „колегата“ си Симеонов. И пак за разлика от него, Каракачанов е и много послушен. Той видимо няма големи политически амбиции. Съгласен е да бъде във властта, дори на не толкова престижно място. И единственото важно за него е, да може да… „издава български паспорти“ на жителите от съседните държави. Него го движи страстта към далаверата. Не към политиката. Затова и Борисов залага на него като на верен помощник. Оттам, на всички избори се оказва, че Каракачанов има най-много избиратели. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *