Ваня Григорова: Лицемерие и ревност! Знам какво ще се случи на следващите избори!

България отблизо

„Аз съм част от групата общински съветници на местната коалиция „БСП за България“. Не може да има тълкувание, че в нашата група има разцепление.

Единственото различно поведение и мнение беше по отношение на избора на председател, кандидат на ПП-ДБ-СС. Аз смятах категорично, че от тази група не трябва да получават поста председател на Столичния общински съвет (СОС)“ – това заяви в сутрешния блок на БНТ столичният общински съветник от БСП Ваня Григорова.

Въпросът беше принципен. Когато кметът е кмет с толкова малка разлика, нормално е председателят на общинския съвет да бъде представител на някоя от останалите групи“, каза тя.

„Председателите на комисии нямаше как да бъдат отново на тази група общински съветници“, обясни Григорова.

Тя прогнозира, че гласуването в общинския съвет за комисиите ще бъде същото като предишния път, освен като ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС не са се договорили за размяна на комисии.

„Такива разговори са водени, не знам дали с всички групи“, каза тя относно намерението на ПП-ДБ-СС да водят разговори с останалите групи.

По повод думите на Корнелия Нинова, че БСП вече няма общински съветници в София заради подкрепата за председателя на СОС, Григорова заяви: „Тази позиция на „Позитано“ е лицемерна. Защото именно ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, нали така?“.

В отговор на уточнението, че това е било преди две години, тя каза: „А, значи вече е забравено и не се брои някак? Много вода изтече, но не смятам, че нещо се е променило.

Когато се стигна до блокаж на СОС, именно г-жа Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински съветник да оглави СОС, а най-възрастният е именно от ПП-ДБ-СС, г-жа Грети Стефанова“.

„След като буквално преди два месеца си настоявал председателят да е от тази група и след това размахваш пръст на собствените си съветници: „Вие ако гласувате за тази група, край с вас“, очевидно е, че целите са някак по-различни. Няма последователност в това.

Опасявам се, че има ревност към г-н Таков и към организацията, това е е най-голямата организация на БСП“, изтъкна Григорова.

„Аз нямам право да говоря от тяхно име. Аз не съм част от БСП. Но това, което виждам, очевидно е, че има ревност, очевидно е, че някой се опасява за председателското си място в партията и добре е да отстреля всеки, който може да биде привидян като алтернатива“, посочи тя.

Григорова припомни, че в момента се води дело за нови кметски избори. Ако организацията на БСП бъде разбита точно преди такива избори, това ще работи единствено в полза на конкурентите им.

И аз не се бях прицелила в председателското място в БСП. Аз чисто процедурно не мога. И още не съм, защото не съм член на тази партия“, подчерта общинският съветник.

„Учудвам се, че някой може да се чувства толкова несигурен на председателското си място, че се пази дори от невъзможни алтернативи“, допълни тя.

По думите ѝ, националното ръководство на БСП се опитва да се меси в работата на общинските съветници.

Във връзка с добрите резултати на БСП на изборите в София и фактът, че Григорова остана втора с много малка разлика, тя посочи: „Това е успех на г-н Таков, изключително. Благодарение на неговите усилия и дипломатичност беше изградена лявата коалиция, която обедини вота в София. В противен случай щяхме да имаме един разпокъсан вот“.

На въпроса дали Таков ще бъде изключен от Националния съвет, тя отговори, че се чува, че в неделя ще има пленум, на който ще се обсъждат наказания.

„Ако висшето ръководство на тази партия не оценява огромните успехи, които г-н Таков постигна в София, ние ще имаме едни по-силни конкуренти в следващи избори“, заяви Григорова.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *