Ваня Григорова насмете Асен Василев: Попитайте го защо гони хората от България и ги праща в чужбина!

България отблизо

По-ниските цени в Европа не са защото тези страни са в еврозоната. Нека си спомним преди година и половина спекулативно започнаха да се вдигат млечните продукти. Това каза пред Нова телевизия столичният общински съветник от БСП и синдикалист Ваня Григорова.

Според нея причината за по-ниските цени в европейските страни са контролът и конкуренцията.

 

 

 

„Между другото в Русия също има много по-ниски цени. Тя да не би да е в еврозоната? Там има контрол и конкуренция“, даде пример тя.

„Русия функционира на принципите на капитализма. Русия не е комунистическа цена“, подчерта тя.

„Препоръчвам ви да разгледате някои репортажи и снимки, за да видите колко „беден“ е изборът там. Не еврозоната е това, което води до ниски цени, а политиката на правителствата. Така че г-н Василев да вземе да направи така, че и тук цените да са по-ниски“, добави Григорова.

 

 

По думите й това, което се случва в България, българските граждани изтичат към западна Европа, защото заплатите са по-високи и цените на хранителните продукти по-ниски.

Според нея, планираното увеличение на приходите от градски транспорт в София с 15% не е възможно. „Невъзможно е да се случи от увеличение на приходите от продадени билети и карти. Кметът и неговите експерти твърдят, че е възможно в рамките на една година увеличаване на приходите с една четвърт. Това не е възможно“, каза Григорова.

По отношение на влизането на България в еврозоната синдикалистът заяви: „Трябва да кажем за лицемерието на европейския политически елит. Аз съм категорично против влизането в еврозоната, но преди няколко години бяхме изпълнили всички критерии, а те не ни искаха“.

Григорова коментира и скандала „Чаталджа“, изнесен от същия сайт, който около местните избори направи разкрития и за неин имот: „Това е един сайт на едни хора, които са абсолютно непрозрачни.

Това нещо е регистрирано във Франция, за да не могат да се проследят даренията, които отиват натам. Дали има някакво нарушение се надявам да бъде установено от прокуратурата, а не от хора, които са решили да извършат някаква поръчка“.

„През този сайт са публикувани неща, които са им подадени. Те не са журналисти“, смята тя.

Григорова не отрече, че получава предложения от политически формации: „Предложения има винаги“.

На въпроса от кого тя отговори: „Няма да кажа. Важно е ако и когато нещо се случи. В момента не мисля, че трябва да отделям време за това“.

На получените предложения тя отговорила с „Не сега“. Те идвали от „съществуващи и несъществуващи проекти“.

„По-скоро е нещо, което нещо още не съществува и не е опция, което се вижда публично. Не е президентът. Не съм част от каквото и да било около президента“, обясни Григорова накъде клони тя.

 

 

Поне на мен евроизборите не са ми цел в лично качество. Но това не означавам, че не смятам, че са важни. Напротив. Много често вече законодателството, което идва в България, се кове в Брюксел.

По отношение на делото за преразглеждане на резултатите от местните избори в София тя каза: „Делото все още е в съда. Но че има нарушения вече е установено.

15 флашки ги няма. 13 от тях са от „Слатина“ – района, в който съм аз. Това е районът с кмета на ПП, ДБ, СС, който беше преизбран с много малка разлика от неговия конкурент на балотаж“, добави тя.

На въпроса дали най-накрая ще бъде избран председател на Столичния общински съвет (СОС) тя отговори: „Според мен вече има такива нагласи сред различните групи общински съветници. Защото трябва да започне да работи СОС“.

Тя потвърди, че става дума за представителя на ПП, ДБ, СС Цветомир Петров.

 

Цветомир Петров, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Предполагам, че ще бъде той“, каза Григорова.

„Аз лично няма да го подкрепя. Какво ще решат останалите не знам“, обясни тя.

Ваня Григорова, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

По думите ѝ, категорично „не“ за този избор са казали не само от ИТН. „За мен е неприемливо да подкрепя човек от тази група“, изтъкна тя.

„Да, те имат най-много общински съветници, но те имат кмет и трябва да разберат, че избирателите не им дадоха цялата власт. Най-демократично е председателят на СОС да бъде избран от някоя от по-малките опозиционни формации. Могат да подкрепят наш кандидат, могат да подкрепят кандидат на „Възраждане“ или на ИТН. Те, обаче, стоят и тропат с краче като дете, което е решило ей сега и веднага да получи сладолед“, заяви Григорова.

„Аз лично няма да ги подкрепя, но те подкрепа от другаде ще срещнат“, завърши тя.

Tagged

1 thought on “Ваня Григорова насмете Асен Василев: Попитайте го защо гони хората от България и ги праща в чужбина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *