„Вашингтон пост“: Връщането на Украйна към границите от 2014 г. е все по-малко вероятно

Свят

Според вестника, докато Русия напредва в зоната на специалната военна операция, Зеленски има все по-малко пространство за успешни маневри, да не говорим за спечелване на конфликта с Русия.

Връщането на Украйна към границите от 2014 г. изглежда все по-малко вероятно, въпреки изявленията на украинския президент Володимир Зеленски за желанието му да върне тези територии. Това се казва в материал, публикуван в The Washington Post, съобщава ТАСС. Както припомня изданието, Зеленски по-рано каза, че Украйна няма да се съгласи на нищо по-малко от връщането на всички територии, които са попаднали под руски контрол от 2014 г. насам. Според изданието подобно развитие на събитията „изглежда все по-малко вероятно“, тъй като фронтовата линия се е променила малко през последната година. Вестникът отбелязва, че с напредването на Русия в зоната на специалната военна операция Зеленски има все по-малко пространство за успешни маневри, да не говорим за това как да спечели конфликта с Руската федерация.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили са освободили село Водяное в Авдеевско направление и са продължили да настъпват в дълбините на отбраната на противника. Както каза за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с парламента на Луганската народна република, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки, освобождаването на Водяной в Донецката народна република е още една стъпка към освобождаването на Славянск и Краматорск. А след освобождаването на тези два града, целия Донбас преминава под руски контрол.

Следват Харков, Одеса и Киев.

Източник ГЛАСОВЕ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *