Вдовицата на майор Валентин Терзиев: Започвам битка срещу статуквото, което уби мъжа ми! Ще се боря докрай!

България отблизо

Ще се боря докрай! Това написа във „Фейсбук“ съпругата на трагично загиналия в Черно море пилот майор Валентин Терзиев. Димитрина Попова разтърси мрежата с поредната си публикация след загубата на мъжа си.


Нашето семейство е над парите – те са само средство, ако са получени по правилния начин – с честен труд. А този е неправилният“, добави вдовицата от Асеновград.

Попова благодари на всички за съпричастността и подкрепата, която оказват към семейството.

В публикацията си тя задава въпроси и на вицепремиера и министър на отбраната в предходното правителство Красимир Каракачанов.

„Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, където им е мястото!“, заканва се Димитрина Попова.

„Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата! На всичките ни приятели, на всички познати и колеги на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, но са съпричастни с нас.

Ще имам нужда още дълго време от тази подкрепа, защото аз сега започвам. Вече шести ден не спя, защото по 2 часа на вечер едва ли са достатъчни. Срещам доста коментари за финансова подкрепа, за финансово обезпечение от държавата и т.н. и т.н. и възникват у мен въпросите, скъпи сънародници, на колко оценявате животът на един достоен българин?

Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лв.? Нашето семейство е над парите – те са само средство, ако са получени по правилния начин – с честен труд. А този е неправилният.

Държавата да ни обезщети? Та това са вашите пари. Ще се боря до край, но не за пари – за „паднали глави“ на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази).

Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като „всяко чудо за три дни“.

Въпросите ми са към последния министър „патриот“ Каракачанов:
Защо подкрепихте сделка за „самолети на хартия“ за далечната 2027 г., а не отделихте средства „свежи пари“ за увеличаване на настоящия ресурс?

Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца?

Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време?

Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години.

Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място. Събудете се хора, това управление ни убива! Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти….. до кога?“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *