Вени Марковски: Спрете лицемерните сълзи по Цветанов! Той колеше и бесеше в МВР, лепваше етикет престъпник и в момента още плащаме за това

България отблизо
Уважаеми хора, Някои сигурно се питате защо до този момент не съм коментирал факта, че повече няма да видим такава снимка, показваща Бойко Борисов и неговия доскорошен пръв помощник. Чаках някой запознат да се произнесе по темата и ето, че дочаках* – певецът Веселин Маринов пред ”Дарик радио” си спомня за „Цецерон“, по паспорт Цветанов, когато той е бил министър на вътрешните работи:

„Това бяха много страшни години. Беше по цели дни и нощи в кабинета си. Виждах го колко е угрижен как щеше да промени света към по-добро веднага и да има справедливост.[…] Той се бореше за справедливост, не за целия свят. Той не може да го промени, но просто искаше да възтържествува справедливост. Това се усещаше“.
Разбирам г-н Маринов – той е приятел с човека Цецо, но когато говори за министъра Цветанов, просто можеше да избере друга позиция и да каже: „Извинете, но аз съм приятел с него, не мога да говоря обективно.“

 

Защото, ако човек говори обективно за времето, в което Цв. Цв. беше министър и вице-премиер, ще трябва да си спомни, че тези години бяха страшни, но не за бандитите, а за невинните хора, обявени от Цветанов за престъпници!

 

Веселин Маринов може и да е забравил, но ние помним, че именно Цветанов беше човекът, който пред микрофоните на камерите решаваше кой е крадец, кой – мошеник, кой – убиец и кой – детеубиец.

 

Как може човек да е забравил, че именно Цветанов бе човекът, съсипал живота и кариерата на едни лекари от Горна Оряховица, като прочете от трибуната на Народното събрание (и в нарушение на закона) записи от СРС-та, за да покаже, че те са детеубийци?!

Това не беше справедливо, а подло и гнусно.

 

Арестуването на бивш министър с викове „Като всеки престъпник – на колене!“ не е справедливост, а пълно тържество на беззаконието.

 

А какво да кажем за останалите изказвания и издаване на микрофонни присъди по адрес на най-обикновени граждани, журналисти или художници, или използването на фамилни имена на съдии (помните ли заглавието „Цветанов обяви нова акция на МВР – „М.И.Л.Е.В. – Мастит Измамник Лицемер Е Вреден“?), намесата му в съдебни дела (забравихте ли, че се изказа по случая с осъдените полицаи за убийството на човек на улица в Благоевград?) и т.н., и т.н.

 

Ако някой познава Веселин Маринов, моля да му предаде, че човек с подобни прояви в качеството си на министър трудно ще бъде угрижен как да променя света към по-добро и „да има справедливост“.

Напротив – с подобни действия министърът Цветанов направи така, че в обществото имаше по-малко справедливост. А сметката за некадърната работа на МВР под неговото ръководство от онова време я плащаме все още всички ние – с всяка осъдителна присъда в Страсбург.

 

За разлика от Веселин Маринов, нормалните граждани, които не са приятели с Цветанов няма как да видят каквото и да е лошо в това, че такъв човек вече не е във властта.

 

Вени Марковски, Фейсбук

Tagged

1 thought on “Вени Марковски: Спрете лицемерните сълзи по Цветанов! Той колеше и бесеше в МВР, лепваше етикет престъпник и в момента още плащаме за това

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *