Вече не се издържа: Макрон ТЛАСКА европейските страни към друга ЗЛОВЕЩА авантюра! Вижте защо го прави !

Свят

Преди два дни, на пресконференция в Хелзинки, Еманюел Макрон отново разви „теорията“, че страните от ЕС трябвало да „въведат солидарност в отбраната, в случай на въоръжено нападение срещу страна-членка“.

„Ние искаме Европа да поеме грижата за своята стратегическа самостоятелност. И да засили солидарността в областта на отбраната“, заяви бодро Макрон, цитиран от frognews.bg.

Трябва да отбележим, че в почти всички свои публични изказвания, френският президент не пропуска да подхвърли мантрата, че обстановката в света е сложна и на ЕС било нужно европейско НАТО, за да се защитава от евентуално въоръжено нападение.

Само че в тези изказвания, новият Наполеон пропуска три важни неща. Трябва да е ясно срещу кого ще се защитават страните от Европейския континент, в колко военни съюза ще участват и кой ще командва новата „армия Бранкалеоне“.

По отношение на Русия, Макрон не знае какво прави. Ту моли Русия да се ангажира повече с отбраната на ЕС, ту разправя,че  Русия ще ни напада. Но Русия няма такова намерение. А и точно Брюксел се погрижи през годините, армиите на източноевропейските страни да бъдат унищожени.

Германия няма армия. Великобритания избяга от ЕС. Италия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша и Австрия все по-често поглеждат към изхода на Евросъюза. Белгия е кантонизирана и трудно взема общи решения. Гърция е в криза и няма пари. България е в перманентна криза, няма армия и никога няма да тръгне срещу Русия. Финландия също няма да воюва със своята велика съседка. Литва, Латвия и Естония са с по един – два милиона население. Кипър, Люксембург и Малта са с по половин милион население.

Пита се тогава, откъде ще се вземе тази „европейска армия“ като две трети от страните нямат нито армия, нито достатъчно население? А и не препоръчваме на никого да се захваща с Русия. Защото славянският Колос има толкова мощни оръжия, че е в състояние да изтрие цяла Европа от картата на света. А дори най-големите европейски страни нямат оръжия, които да са поне малко съпоставими с руските.

Следователно, темата за битка с Русия отпада. Ако ще се защитаваме от САЩ, също е по-добре да не започваме. Защото военните бази на янките са навсякъде в Европа и вече са окупирали държавите. Да не говорим, че всички европейски страни, взети заедно, не могат да се мерят с военната мощ на САЩ.

Ако ще се защитаваме от Турция, тя си има големи проблеми с кюрдите и с вътрешната турска опозиция срещу Ердоган. Така че в обозримо бъдеще, няма да напада Европа. А и Владимир Путин държи Ердоган на къса верижка. Страните от Близкия Изток са разорени. Остава Китай. Но срещу този източен Дракон не искат да воюват дори Щатите. Да не говорим, че военната експанзия никога не е влизала в плановете на китайското ръководство. Те залагат на далеч по-безопасната и ефективна икономическа инвазия.

После, възниква въпросът в колко военни блока ще участват европейските държави. Защото членовете на ЕС вече са и членове на северноатлантическия съюз НАТО. Значи, ако Макрон иска да прави нова „европейска армия“, то ЕС трябва най-напред да излезе от НАТО. Което няма да стане, въпреки мераците на Макрон да бъде втори Наполеон.

И да създаде армия, под командването на Франция.

С други думи, създаването на „европейска армия“ е безсмислено. Защо тогава Макрон напира за такава армия? Ами много просто. Франция се чувства пренебрегната в ЕС, понеже Германия осъществи гигантска икономическа инвазия във всички европейски държави. Колонизира ги, и ги подчини икономически и политически.

И Франция, за да се намеси някак в голямата игра на Германия, иска да поеме военното командване на ЕС. Това е!

Както винаги, западните държави мислят за парите, изгодата и властта. Мислят как да източат ресурсите на страните членки на така наречения „Европейски съюз“. Мислят как да ни поробят. Задълго.

Затова винаги казваме, че трябва незабавно да се махнем от този обирджийски „европейски“ съюз. Въпреки че един милион българи работят в него. Който от тях успее, нека остава на работа в западните страни. Който не успее, да се връща в България. И да работи за просперитета на родината си. Няма друг начин да си върнем отечеството.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Вече не се издържа: Макрон ТЛАСКА европейските страни към друга ЗЛОВЕЩА авантюра! Вижте защо го прави !

  1. Този бабоебец е и от Боко Тиквата по-голямо нищожество! Зад него стоят сили, на които е задължен за поста си президент!

  2. -Поредният повод да се разбунят ссср-копелдаците и техните изчадия… и у нас ! Когато на ВОЛ-ът е вдигнат крака, за да му ковнат…подковата, нашенските…КресУиви „жаби“- и те – ама не става ! В Путьовата „орбита“ Ни е ясно, че няма да…прокопсаме, повече, от колкото сме Сега…на тоА „хал“ !! ПО-СКОРО таА путьо-филска паплач трябва, да се…сложи на „мястото“ И !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *