Вижте кого обвиняват българите за високите цени! Никой не може да ги излъже!

България отблизо

Последните месеци животът в България става все по-труден. Пандемията от коронавирус и война в Украйна разклатиха целия свят. А у нас дълбоката политическа криза, в която изпаднахме, и няколкото тура избори, през които страната ни премина, допълнително усложниха нещата.

Към днешна дата криза, която бе прогнозирана още от началото на ковид, сякаш се отложи, за да ни удари с пълна сила сега. Според различни прогнози до края на годината положението ще стане още по-трудно. Различните правителства вече взеха антикризисни мерки, докато у нас експерти смятат, че тепърва ни чакат още по-тежки месеци и обедняване.

Експерти прогнозират поне 20% инфлация тази година у нас, кой е виновен?

Според най-голям процент от отговорилите основните виновници за настоящата ситуация са Петков, Василев и тяхното правителство. 76.46% са посочили този отговор. На второ място се нарежда световната икономическа криза. Почти 8% от анкетираните смятат, че външните проблеми няма как да ни подминат и се отразяват на ситуацията у нас.

На трето място анкетираните нареждат като причина за инфлацията постоянно растящите цени и желанието на търговците да печелят. 7.34% от хората са дали гласа си за отговора „Търговците вдигат цените както си искат“.

Едва 5.06% от гласувалите смятат, че войната между Русия и Украйна е причината за растящата инфлация у нас.

Под 1 процент са тези, които смятат, че вината е в потребителите, защото купуват много.

Според близо 3% от далите гласа си положението вече не се търпи, но не могат да преценят заради кого се е достигнало до това положение.

 

Източник: БЛИЦ

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *