Виолета Гиндева остава още седмица на земята, която обичаше. Вижте защо отлагат погребението с десет дни

България отблизо

С аплодисменти ще бъде изпратена в последния си път българската актриса Виолета Гиндева. Поклонението пред тленните останки на обичаната от поколения българи звезда, която ни напусна в неделя на 72-годишна възраст, ще се състои на 30 април, вторник, от 11 до 12,30 часа във фоайето на Народния театър, пише в. Телеграф.

„В сърцата ни остава споменът за яркото присъствие на Виолета Гиндева на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, където тя даде живот на десетки пламенни, драматични и истински във вярата и в любовта си героини. Виолета Гиндева завинаги ще остане в трупата на Народния театър и в душите на всички, които са обичали изкуството на театъра като нея“, пишат на своя сайт от най-голямата ни трупа.

Директорът Мариус Донкин каза, че тялото й ще бъде положено в Алеята на творците на Централните софийски гробища. Дъщерята на актрисата живее в Щатите и я чакат да се върне, за да може да доуточнят документите.  Повече от колегите на Виолета Гиндева не само от театъра, но и от киното, изразиха своята мъка в мрежата, а нейните студенти от Пловдивския университет са неутешими и не спират да разказват истории с любимата си преподавателка. „Аплодисменти“, написаха актрисата Койна Русева и режисьорката Зорница София в личния профил на Виолета Гиндева във фейсбук. Тази година Виолета Гиндева има своеобразен юбилей – 50 години на сцена, а филмовите й роли в „черните ангели“, „Сватбите на Йоан Асен“ и „Иконостасът“ са вечна класика. Виолета Гиндева в кадър от филма „Черните ангели” (1970) Виолета Гиндева има два брака зад гърба си, все с колеги. Първият в с пловдивският артист Кольо Дончевм който я изоставя заради първата българска каскадьорка Пенка Цицелкова. Красивата Виолета пък се жени за колегата от Народния Емил Джамджиев, доста по-млад от нея. И този брак завършва с крах, след което Гиндева сама отглежда двете си деца от двата брака.

Tagged

1 thought on “Виолета Гиндева остава още седмица на земята, която обичаше. Вижте защо отлагат погребението с десет дни

  1. И на мен не ми върви във брака, но надали ще ме погребе някой с почести в специална алея! Но кой знае. Може да живея 100 г. и да стана звезда на стари години!?… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *