Владимир Каролев: Държавните служители получават огромна двойна пица, а на бизнеса подхвърлят мега малка и много постна пица!

България отблизо

Медицинската инфодемия COVID-19 и неправилните бюджетни политики ще имат негативно влияние върху болшинството българи за години напред.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ финансовият експерт Владимир Каролев по повод очаквания дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв. към края на ноември.

Той обърна внимание, че единствените хора, които ще бъдат силно подкрепени, са държавните служители.

„Нали не очаквате, когато пандемията изчезне, да се върнат старите възнаграждения на държавните служители и тези, които са на първа линия. При това, понятието „първа линия“ е прекалено широко за тези, които са близки и прекалено тясно за тези, които не са. Имам предвид, че някои хора, които наистина са на първа линия, не получават това увеличение. Ако икономическият, а не предизборният поглед бяха в основата на политиките на ГЕРБ в момента, в България би трябвало помощите да са по-големи, но месечни“, обясни той.

Владимир Каролев определи Бюджет 2021 г. като двойна пица с екстра пеперони и скъпо сирене за държавните служители и мегапостна за бизнеса. Притеснително е, че политиката на правителството на Борисов е да бъдат преизбрани ГЕРБ догодина, каза още финансовият експерт.

По думите му е възможно увеличаване на ДДС, но дали това ще се случи, ще стане ясно, като се разбере, кой ще е следващия управляващ след година или две, когато ще има нужда или да се намаляват публичните разходи или да се увеличават данъците.

Много от парите са насочени към създатели на чалга музика и свързани с държавата софтуерни компании. В криза всички трябва да стегнем коланите, но коланите на държавните служители ще трябва да придобият три нови дупки, заключи той.

Tagged

1 thought on “Владимир Каролев: Държавните служители получават огромна двойна пица, а на бизнеса подхвърлят мега малка и много постна пица!

  1. А цените са тези, които произвеждат материален продукт със стойност!….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *