Владимир Путин: Искаха да ни унищожат, но не успяха! И никога няма да успеят!

Свят

Втората световна война беше повратна точка за много страни, но в Русия споменът за нея е жив. И никога няма да замръкне. Защото именно Русия победи фашизмът, давайки 27 милиона свидни жертви в тази кървава баталия, заяви руският президент Владимир Путин при откриването на Парада, посветен на 77 годишнината от Деня на победата над хитлерофашизма.

За да отбележат 77-та годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, хиляди войници преминаха през Червения площад в Москва, последвани от танкове, бронетехника и ракетни установки. Над руската столица не можаха да прелетят свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи, заради неподходящо време, но  имаше много друга войскова техника, включително до стратегическите междуконтинентални ракети като предупреждение за всеки агресор.

Уважаеми граждани на Русия, скъпи ветерани, другари войници и моряци, сержанти и старшини, мичмани и прапорщици, другари офицери, генерали и адмирали, поздравявам ви с Деня на Великата победа. Така започна речта си Владимир Путин при откриването на тазгодишния Парад на победата във Великата отечествена война в Москва.

Руските войски в Украйна в момента се сражават на своя земя, каза още руският президент на Червения площад.

По думите му, решението за провеждането на военната операция в Украйна е било единственото правилно решение и решение на една суверенна държава, предвид заплахите от страна на Запада и особено САЩ.

„Ние знаем, че на американските ветерани, които искаха да присъстват на парада в Москва днес, им е било забранено. Вие се сражавате за Родината, за нейното бъдеще“, заяви той.

Владимир Путин отбеляза в речта си, че Западът е опитал всичко, за да унищожи Русия. НАТО и войските на САЩ са започнали непрекъснато разширяване на Изток към границите на Русия. Опитаха се да организират държавни преврати в много страни около границите на Русия. Накрая опряха до украинските радикали и нацисти, които извършиха нечувани издевателства и убийства над руските хора в Украйна, отбеляза Владимир Путин.

Точно срещу този режим, срещу новия нацизъм и опитите да бъде унищожена Русия сега се борят нашите войски и силите на Донбаските опълченци в Украйна, добави той.

И аз ви уверявам, че никой няма да може да победи нашата армия. Никой няма да унижава повече Русия. И Западът е време да разбере тази проста истина.

Русия не може да бъде унищожена. Защото тя се бори не само за себе си, но и за целия свят.

„Днес е наш общ дълг да предотвратим възраждането на нацизма, донесъл толкова много страдания на хората в различни страни. Както през 1945 г., победата ще бъде наша“, продължава Путин.

„Днес, подобно на своите предци, нашите войници се сражават рамо до рамо за освобождението на родината си от нацистката мръсотия“, каза още той.

По думите му руските войски в Украйна в момента се сражават на своя земя. Путин се обърна към военнослужещите участващи с офанзивата: „Вие се борите за нашия народ в Донбас, за сигурността на нашата родина“.

В пасаж, адресиран до украинците, Путин заяви: „За съжаление, днес нацизмът отново надига глава. Нашият свещен дълг е да попречим на идеологическите наследници на победените“ да си отмъстят. Той пожела на всички жители на Украйна „мирно и справедливо бъдеще“.

Той заяви, че е имало открита подготовка за поредната наказателна операция в Донбас, за нахлуване в „руските исторически земи“, но Русия е предприела изпреварващата спецоперация в Украйна. Путин добави, че специално за парада са пристигнали и бойци от Донбас.

Предварителните прогнози на множество западни и украински политици и анализатори, че в словото си на парада в Москва  Путин ще обяви всеобща мобилизация в Русия и война на Украйна, не се сбъднаха.

Светът е на наша страна, заяви Владимир Путин. А Западът, колкото и да се мъчи, колкото и да говори, че той е световното общество, представлява само 20% от всички народи на земята.

И светът сега иска да живее в мир, без нацизъм, без войни, без радикали, които издевателстват над мирните хора и ги убиват по чудовищни начини.

Русия ще сложи край на това!  Заедно с с всички народи на земята, завършва речта си руският президент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *