Владимир Путин мълниеносно: Русия ще отговори така, както Западът никога не си е представял!

България отблизо

Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия ще отговори твърдо и окончателно на опитите, които Киев и Запада предприемат засъвършено очевидното прочистване“ на политическото пространство в Украйна от рускоезичните политици. 

 

Отговорът на Путин беше мълниеносен, и ден след като украински съд постави известен рускоезичен опозиционен политик под домашен арест, предаде „Ройтерс“.

Украинският съд постави под домашен арест Виктор Медведчук, който се обявява отдавна за приятелски отношения с Москва и иска Украйна да си сътрудничи с Русия, за да възстанови своята промишленост и селско стопанство. Арестът нямаше никаква аргументирана обосновка, но отправяше срещу опозиционния лидер грозни обвинения за държавна измяна. Припомняме, че Медведчук ръководи партията „Опозиционна платформа – За Живота“, най-голямата опозиционна сила във Върховната рада (украинския парламент).

По този повод руският президент Владимир Путин заяви, че Западът се опитва да превърне Украйна в антипод на Русия.

Съдейки по всичко, става очевидно, и това е много тъжно, че Украйна бавно, но сигурно я трансформират в някакъв антипод на Русия, в някакъв вид Антирусия, в някаква платформа, от територията на която непрекъснато, ще получаваме някакви предизвикателства, които изискват нашето специално внимание от гледна точка на гарантиране сигурността на Руската федерация, заяви президентът Владимир Путин на съвещание на Съвета за сигурност в Кремъл.

В Украйна се взимат „явни политически и избирателни“ решения, насочени „само към едно – да се изчисти политическото поле от онези сили, които се застъпват за мирно разрешаване на кризата в югоизточна Украйна, в Донбас и за добросъседски отношения с Русия „, допълни Путин.

Нека, обаче, нашите опоненти да не се притесняват, допълни Владимир Путин. Ние ще отговорим твърдо и категорично на всички предизвикателства и заплахи, които може да получим от страна на Киев и Запада. Ще отговорим така, както нито Западът, нито Киев са си представяли, че е възможно като отговор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *