Владимир Путин отново е с нас: Ще помогнем на България, ако правителството поиска!

Свят

По време на посещението си в Сърбия, руският държавен глава обяви, че Русия е готова да насочи Турски поток към европейските държави.

Това съобщават ТАСС и РИА Новости.

Владимир Путин заяви, че много държави проявяват интерес към този проект за газопровод, защото той ще доставя най-евтиния и качествен природен газ за битови и промишлени нужди.

Нещо повече. Въпреки че Владимир Путин бе на посещение в Сърбия, той не пропусна да спомене България.

„По отношение на енергийните въпроси, ние сме готови да изпълним проекти за насочване на „Турски поток“ към европейски държави, към европейски потребители. Много страни показват интерес към това“, каза руският държавен глава.

Но според Владимир Путин, в крайна сметка всичко зависи от другите страни, включително държавите от ЕС, дали са в състояние да защитят своите суверенни национални интереси в диалога с европейските структури.

Във връзка с това той припомни работата по проекта „Южен поток“ през България, който според него, не е спрян по вина на Русия, но сега София проявява интерес „Турски поток“ да преминава през българската територия и да се насочи към Сърбия и Унгария.

„Така че от нас малко зависи, но при наличието на такава възможност, ще го направим“, увери Владимир Путин.

Дипломатичните думи на Владимир Путин, „при наличие на такава възможност“, на практика означават, че ако българското правителство се ръководи от националните интереси на България, а не от диктата на Вашингтон и Брюксел, то Русия ще помогне на България да стане наистина енергиен разпределителен център за Балканите и Европа. И това е възможно, понеже Турция няма да транзитира, а ще потребява руския газ. И газопровода излиза съвсем наблизо до българската граница. Така че, ако Борисовото правителство поиска, така както поиска сръбският президент, то не Турция, а ние ще сме големият разпределителен център.

Затова сега всичко зависи от Борисов. Но да сте чули отговор от Борисов, на тази поредна руска покана?

Затова, понеже Сърбия не води отявлена антируска политика като нашето правителство и по-голямата част от коалиционните партньори на Борисов в лицето на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, понеже то не обяви Русия за враг на България, както правителството на Борисов и Екатерина Захариева, точно затова руският президент отиде в Сърбия.

И сега Русия ще направи на сърбите, със свои пари, отсечката от газопровода, който заради Борисов, вече се нарича Турски поток.

Владимир Путин предлагаше и на България, още от 2009 г., Русия да построи АЕЦ „Белене“ и Южен поток без пари, но Борисов не се съгласи. А после се хвалеше в американското посолство, че бил извършил „чутовен“ подвиг като спрял големите руски енергийни проекти през България.

Въпреки всички тези Борисови, гербаджийски и „патриотични“ предателства, с изключение на Волен Сидеров, руският президент отново се опитва да ни помогне. Понеже знае, че 95% от българския народ обича Русия и я смята за приятелска и братска страна.

Но, въпреки поредната покана, Борисов мълчи. А Александър Вучич заяви в прав текст, че Сърбия иска да е транзитна страна, и иска Турски поток да минава през нейна територия.

Защо Борисов не смее да направи същото?! Защо нито веднъж не последва националните интереси на България?! Защо непрекъснато лъже, че иска да сме транзитна страна, а като дойде време за осъществяване на големите енергийни проекти се спотайва?! И се оправдава с „началниците“ от Запад?!

Затова сме най-бедната страна. Заради Борисов и такива като него. И така ще бъде, докато не ги изхвърлим от политическия живот на страната.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Владимир Путин отново е с нас: Ще помогнем на България, ако правителството поиска!

  1. Българо-убийствената политика на соросидните ни управляващи е без аналог по света! В същност нашата робска психология, безкрайна търпимост…. позволява всичко това да се случва!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *