Владимир Путин отново прекрати войната в Сирия! Ердоган: Русия е изключително важна за нас!

Свят

На преговорите в Москва, които продължиха повече от пет часа, Русия и Турция постигнаха споразумение, което по думите на руския президент Владимир Путин, трябва да сложи край на страданията на мирното население в Сирия.

Русия и Турция намериха приемливи решения на проблемите в сирийската провинция Идлиб. Това заяви руският лидер след края на срещата си с президента на Турция Реджеп Ердоган. Преговорите бяха сложни, но завършиха позитивно, добави президентът Владимир Путин.

Руският президент Владимир Путин заяви още, че по време на преговорите с турския президент Ердоган са съгласували съвместен документ за уреждане на проблемите в Сирия. Той предвижда окончателно прекратяване на огъня и създаване на зона за съвместно патрулиране.

Владимир Путин заяви, че конкретните точки на споразумението ще бъдат оповестени от министрите на външните работи на Русия и Турция в скоро време.

„Ние не винаги сме съгласни с нашите турски партньори при оценката на случващото се в Сирия, но винаги успявахме да намерим обща позиция. Така се случи и този път“, каза Владимир Путин.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви след края на преговорите с Владимир Путин, че огънят в сирийската провинция Идлиб се прекратява.

Ердоган заяви още, че отношенията между Русия и Турция са изключително важни за Анкара. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *