Владимир Путин разкри какво направи Червената армия и колко помогнаха съюзниците!

България отблизо

След пороя от явни и скрити опити на Запада да преиначи резултатите от Втората световна война, включително и като тиражира лъжата, че за нея бил виновен и Съветския съюз, заедно с Хитлер, руският президент Владимир Путин написа статия за американското списание National Interest , в която доказа истината за този опустошителен поход на Запада срещу Русия и съветските народи.

Руският президент направи комплексна оценка за Втората световна война, като разкри, че днес европейските политици се стремят да“ заметат факта на Мюнхенското споразумение под килима и да се изкарат „герои“ от жестоката битка срещу Хитлер.

В статията Путин обръща внимание на факта, че Втората световна война би могла да бъде предотвратена. В Лигата на нациите/днешното ООН/, пък и на целия европейски континент не бяха чути многократните призиви на Съветския съюз за създаване на еднаква за всички, система на колективна сигурност. По-специално, за сключване на източноевропейски и тихоокеански пактове, които биха могли да поставят бариера пред агресията. Тези предложения бяха напълно игнорирани „, добави президентът.

Нещо повече. Европейските лидери не само не се вслушаха в призивите на СССР, но и влязоха в явен сговор с Хитлер. Така чрез Мюнхенското споразумение, в сговор с Хитлер и Мсолини влязоха и британските и френските лидери.

„В тази връзка отбелязвам, че за разлика от много от тогавашните лидери на Европа, Сталин не се опетни с лична среща с Хитлер, който тогава беше посрещан като уважаван политик в западните среди и беше добре дошъл гост в европейските столици“, пише Путин.

Съветският принос за поражението на нацистите

„Независимо какво се опитват да „докажат“ сега, Съветският съюз, Червената армия, имат основния, решаващ принос за разгрома на нацизма, “, категорично пише в публикацията Владимир Путин.

„Само по време на битките за град Ржев и Ржевска област, от октомври 1941 г. до март 1943 г. Червената армия загуби един милион, триста четиридесет и две хиляди, осемстотин осемдесет и осем души , включително ранените и изчезналите. Наричам тези, събрани от архивните източници цифри, страшни, трагични и далеч не пълни. Но с тях ние отново отдаваме почит на подвига на известни и безименни герои, за които незаслужено, несправедливо се премълчаваше в следвоенните години по различни причини “, се казва в статията.

Общо взето, през годините на войната, Червената армия смаза 626 дивизии на противника от страните на тъй наречената „хитлеристка ос“, от които 508 бяха германски „, написа Путин.

Според Владимир Путин, Русия винаги ще бъде благодарна за помощта на съюзниците при снабдяването на Червената армия във Втората световна война.

„Също така, винаги ще сме благодарни за помощта, която съюзниците оказаха, осигурявайки на Червената армия боеприпаси, суровини, храна, оборудване. И тя беше значителна – около седем процента от общото военно производство на Съветския съюз“, се казва в материала.

„Накрая заявявам – всички ние имаме нужда от истина и обективност. От своя страна, аз винаги съм насърчавал и призовавал колегите да водим спокоен, открит, доверен диалог, винаги съм призовавал и към самокритичен, безпристрастен поглед върху общото минало“, пише Владимир Путин.

Защото, завършва руският лидер, опитите за преиначаване на историята и резултатите от Втората световна война са много опасни. За Запада и за цялото човечество./Източник РИА Новости/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *