Владимир Путин: Така е било и така ще бъде! Русия отново помага на народа на Украйна!

Свят

Руският вицепремиер Дмитрий Козак заяви, че Русия и Украйна ще подпишат петгодишен договор за транзита на газ през територията на Украйна, предаде РИА „Новости“.

Документът ще бъде подписан преди Нова година, прогнозира руският политик.

„Това ще бъде нов договор, ключовите му основни условия за следващите пет години са договорени„, каза Дмитрий Козак.

Той уточни, че всички взаимни искове за газ са уредени, няма да има повече дела и спорове.

„Ние уредихме всички взаимни претенции, възникнали между“ Газпром „и“ Нафтогаз „, както и между украинското правителство и руския“ Газпром „, разкри Дмитрий Козак.

По-рано представител на „Газпром“ заяви, че Русия и Украйна са подписали протокол от споразумения за продължаване на транзита на газ през Украйна.

„Руската и украинската страна подписаха протокол за съгласие за продължаване на транзита на газ през територията на Украйна и уреждането на взаимните претенции“, заяви пред журналисти представител на руската компания „Газпром“.

Детайлите от проекта на споразумението не бяха разкрити. Но руският енергиен министър Александър Новак съобщи, цитиран от news.bg, че са били обсъждани конкретни обеми на транзита на руски газ през Украйна и срокове на бъдещите договори. Преговорите продължиха днес в двустранен формат в Минск на високо равнище.

По този начин Русия отново помага на народа на Украйна. И ще продължи да помага, въпреки явния слугинаж на украинския елит, който постави страната в безизходна ситуация. И за да замаскира нещата започна война със своя собствен народ в Донбас, където хунтата на Порошенко уби хиляди мирни жители, сред които и много деца.

Затова Русия никога няма да прости на хунтата и ще търси правосъдие за нея докрай. Но самият Владимир Путин нееднократно заяви, че руският и украинският народи са едно цяло, те са един народ и по тази причина Москва няма да спре помощта си както за Донбас, така и за цяла Украйна.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *