Владимир Путин: Ще отговорим адекватно на Запада, руската армия ще има всичко необходимо!

Свят

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната трябва да ускори вземането на решения във връзка с военната кампания в Украйна, съобщава „Ройтерс“.

 

По време на първото заседание на новия координационен съвет за управление на работата на правителството на вътрешния фронт държавният глава посочи, че е необходима засилена координация на правителствените структури и регионите, за да се подобри работата на правителството за производството на повече оборудване за руските сили и да им предоставя по-добра медицинска и логистична подкрепа.

Обсъждал съм много пъти с мнозина от вас въпросите, свързани с необходимостта от актуализиране на цялата работа за подобряване на административните процедури, обърна се Путин към Съвета, съставен от членове на правителството и регионални лидери.

Няма да има нито един проблем,, който да не бъде разрешен от правителството на Русия. Особено, когато се отнася до специалната военна операция в Украйна, заяви Путин.

Цялостната реформа и преминаване на военни релси е невъзможна без по-широка координация между всички ведомства: икономическия блок, блока за сигурност, регионите, отчете той.

Председателят на новия съвет – премиерът Михаил Мишустин, заяви, че е необходимо да се засили работата за увеличаване на производството на лични предпазни средства.

„Необходимо е да се включат всички мощности на леката промишленост, включително малките предприятия, за производство на военна техника. Трябва да сме сигурни, че на нашите защитници няма да им липсва техника“, подчерта той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *