Владислав Панев разкри какво представлява Газпром и защо трябва да го денацифицираме!

България отблизо

Ще изчакаме да видим какво ще решат колегите от „Продължаваме промяната“. Нашата ръка продължава да стои протегната, но ние също така си развиваме нашата кампания и стратегия. Най-важното за България е какво ще се случи след изборите.

Това заяви в интервю за „Лице в лице“ по bTV Владислав Панев от „Демократична България“.

,,Нямаме време всеки ден да обсъждаме с кого и как ще се явяваме на избори. Нашата работа е „Демократична България“ да се представи силно на тези избори, независимо в какъв формат“, допълни Панев.

На въпрос дали ДБ ще търси други потенциални партньори в следващия парламент, освен БСП и ПП, Панев отбеляза, че по-скоро не вижда други партньори в едно евентуално управление.

Още миналата година прогнозирах, че ни очаква вълна от избори, докато политическата система се прочисти. Трудно е да кажа дали имаме други потенциални партньори, по-скоро не виждам такива, каза той.

По думите му основното разделение в България е между привържениците на либералния модел, в който всички са равни пред закона, и феодалния модел, при който „някои са по-равни“.

По отношение на служебния кабинет Владислав Панев коментира, че намира действията му за рискови, предвид опитите му да възстанови преговорите с „Газпром“ и умишленото забавяне покрай интерконектора с Гърция.

Все пак си мисля, че от 1 октомври ще имаме работещ интерконектор, но диверсификацията трябва да продължи, за да не бъдем зависими от никого. „Газпром“ е геополитическо оръжие, което трябва да го денацифицираме, посочи той.

За подадения сигнал днес срещу Бойко Борисов във връзка с твърденията му за завода „Неохим“ Панев обясни, че го е направил, за да може „всеки да си вземе поука и да внимава в изказа си“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *