Вместо папата, ООН погали Борисов по главата! Но цената на тока не спира да скача!

България отблизо

Премиерът Борисов изрази пълната си подкрепа за амбицията на Генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, Европейският съюз да стане лидер в постигането до 2050 година на такива нива на вредните емисии, които не влияят негативно на климата. 

В телефонен разговор между двамата, проведен по искане на генералния секретар на ООН, Гутериш благодари на Борисов за личната му ангажираност по опазване на околната среда

Премиерът отбеляза, че ще подкрепи инициативата на генералния секретар на ООН по време на предстоящия през тази седмица Европейски съвет. България стои зад поетите ангажименти на национално и европейско ниво, подчерта още Борисов. Премиерът изтъкна, че страната ни преизпълнява ангажимента си за повишаване дела на енергията от възобновяеми източници, като достигна дял от 18,8 %, с което заема водещо място в ЕС. Държим на чистата природа, увери премиерът Бойко Борисов./news.bg/

Възобновяеми източници, както знаем са ветрогенераторите и соларните панели. Но достигането на такъв висок дял от почти 19% при възобновяемите източници на електроенергия в България, не се дължи на това, че нашите „бизнесмени“ много обичат природата. Дължи се на факта, че държавата на Борисов се е задължила да изкупува целия произведен от тях електрически ток. И то на космически цени. И именно тези „цени“, които Борисов е задължил държавата да плаща, заедно със задължението към американските ТЕЦ-ове да изкупуваме и техния ток скъпо и прескъпо…тези две плащания на държавата към частни производители правят цената на тока непоносима за обикновения български гражданин, както и за бизнеса.

А тези плащания към частни производители на ток са всъщност нерегламентирана държавна помощ. Ами защо Борисов не вземе да изкупува продуктите и на другите частни фирми? Така и така е започнал…Следователно частниците, които имат възобновяеми източници са привилегировани спрямо останалите. А това е наказуемо от закона.

Но вместо законът да накаже Борисов за това разхищение на държавни средства и обогатяване на частници с пари на българския данъкоплатец, Борисов наказва нас с високи и непрекъснато увеличаващи се цени на тока. А по този начин шефът на ГЕРБ убива и обикновените хора, убива и българската икономика. Защо Брюксел не види тази гавра и не я спре? Нашият отговор е, защото ЕС е наредил така на Борисов.

Така че приказките на Борисов колко много държал на природата и как трябвало да се борим с климатичните промени, са само приспивни песнички за малки деца. Основното е, че държавата, тоест ние, пълним джобовете на разни частници, без да има нужда от това. А щом се заговори за построяването на АЕЦ „Белене“, която наистина ще смъкне цените на тока, тогава изведнъж Борисов не иска държавата да участва в това. И ако може да се намери някой, който хем да построи ядрената централа, хем да го направи без пари, хем ние да печелим от цялата тази далавера.

С други думи, Борисов по заповед на ЕС, спъва всички големи енергийни проекти, които могат да задвижат българската икономика напред.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *