ВМРО отрязаха Борисов: Втори септември не е свещена дата, ако не се разберем, ще…

България отблизо

Депутатът от ВМРО и ПГ на „Обединените патриоти“ Юлиан Ангелов ззаяви пред БТВ, че е участвал в разговора с ГЕРБ за новата Конституия, но подчерта, че не е постигнато съгласие по исканите от ВМРО шест предложения.

Той лично също е изказал мнение, въпреки че нямал юридическо образование, а е икономист. Ангелов разкри, че от страна на ВМРО единствено Искрен Веселинов е завършил право, макар че не бил специалист по конституцията.

„Има много специалисти по конституционно право, което ще вземат участие в едно бъдещо Велико народно събрани“, констатира депутатът от групата на войводите.

 

Той обясни, че партията му не се е отказала от 6-те точки в новата конституция, които Красимир Каракачанов предлага.

 

Патриотите най-много държат на връщането на редовна донаборна служба и коментираха, че ще помагат на ГЕРБ за 120-е подписа, но няма да ги подкрепят, ако не приемат предложенията им за казармата.

„Държим на нещата, които искаме да влязат в Конституцията, за да може да дадем и нашите подписи. Има време да седнем и отново да говорим кое е приемливо от нашите и от техните предложения. Втори септември не е срок, в който задължително трябва да влезе за обсъждане в парламента проектът за нова Конституция. Нужен е по-широк дебат“, обясни Ангелов.

ВМРО настояват още в началото на Конституцията да има преамбюл.

„Ние не си меним позициите. Настоявали сме, че президентската институция да има право на законодателна инициатива, но само по своята дейност. Ние предлагаме и президентът да внася вот на недоверие, но ако той се отхвърли, президентът си подава оставката“, коментира още Юлиян Ангелов.

 

Tagged

1 thought on “ВМРО отрязаха Борисов: Втори септември не е свещена дата, ако не се разберем, ще…

  1. Убеден съм, че в последния момент войводата с шкембе и подпикани гащи ще клекне и ще се подмаже на корумпето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *