Военен експерт обясни кога руската армия се бие най-ефективно! И предупреди Киев да не се радва предварително!

Свят

Работата на украинската инфраструктура, която бе разбита от руските удари ще бъде невъзможна в зимните студове, което неизбежно ще отслаби украинските войски.

 

Това твърди в статия за 19FortyFive Даниел Дейвис, американски подполковник в оставка.

Дейвис пише, че в момента Русия просто натрупва резерви, продължава да попълва доставките и състава на военната техника. Експертът отбелязва, че в последно време въоръжените сили на Руската федерация не са предприели никакви активни действия, а само реагират на действията на въоръжените сили на Украйна. Това може да се дължи отчасти на факта, че Москва се опитва да спечели време, така че повечето от мобилизираните да имат време да преминат преквалификация и тогава да бъдат изпратени на територията на Украйна.

„Понастоящем Украйна продължава да се опитва да продължи настъпателните операции срещу руските войски както на север, така и на юг, стремейки се да завземе колкото се може повече територия преди пристигането на значителните руски подкрепления.

Но усилия на въоръжените сили на Украйна са отслабнали. Ситуацията за украинците се влошава. Те не трябва да се радват предварително.“, пише Дейвис.

Предполага се, че настъплението на въоръжените сили на Руската федерация трябва да се очаква още през ноември, но това едва ли ще доведе до пълно разрешаване на конфликта. Авторът на статията подчертава, че руският военно-промишлен комплекс продължава активно да произвежда военна техника и боеприпаси, докато Украйна е напълно зависима от западните доставки, които в крайна сметка може и да не дочака.

Експертът уточнява, че руските войски действат най-ефективно именно през студения сезон, припомняйки, че специалната военна операция започна на 24 февруари, когато много голяма територия на Украйна доста бързо беше превзета под контрола на въоръжените сили на РФ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *