Военен експерт: Русия създаде най-силната армия в света, горко на враговете

Свят

Бившият заместник-командващ на Южния военен окръг на Русия генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурульов е заявил, че срещу режима на Владимир Зеленски трябва да се използват не само масирани ракетни атаки, но и други неизвестни за Запада способи, съобщават световните издания.

Става въпрос не само за удари по критичната инфраструктура на Украйна, нейната енергийна система и петролни хранилища, местата за съхранение на боеприпаси, но и за удари с нови и невиждани досега оръжия, по обекти, които не бива да се уточняват преди да бъдат поразени напълно.

За целта, смята Гурульов, е необходимо използването на ракетни войски и бойна авиация. В този случай резултатът ще бъде, според експерта, напълно „различен“. Няма нужда от атаки по цялата територия на Украйна – експертът е убеден, че трябва изненадващо да се атакуват и превземат най-важните райони, след което другите региони сами ще се предадат.

Според него, когато руската военна индустрия напълно осигури въоръжените сили с всичко необходимо, включително и с оръжията, за които Западът няма представа, Русия ще има най-силната армия в света.

„Така, чрез възраждане на руската военна индустрия, независима от Запада, ние ще създадем групировки и армия, способна да победи всички“, казва Гурульов.

Руските войски са превзели селището Степовое в предградията на Донецк, прекъсвайки „пътя на живота“ на въоръжените сили на Украйна до Авдеевка.

Преди това беше съобщено, че са нанесени мощни артилерийски удари по позициите на въоръжените сили на Украйна, но очевидно това е последвано и от щурм на самото населено място.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *