Военен експерт: Руската армия започна ново настъпление и направи грамаден котел в Донбас!

Свят

Руската армия е започнала офанзива в Харковска област и активно атакува и громи в Донбас. Това разкри руският военен експерт Александър Жилин, информират световните издания.

 

Наскоро стана ясно, че руските войски са преминали в настъпление по направленията Лиман и Купянск. Също така руската армия продължава настъплението си в посока Бахмут (Артьомовск) и Авдеевка, добавя експертът.

Жилин разкри още, че руските войски са успели да ликвидират повече от 300 чуждестранни наемници, предимно поляци, за един ден. И това без да се броят 220 войници и офицери от въоръжените сили на Украйна. И това е само за ден.

Киев е изпратил допълнителни подкрепления на въоръжените сили на Украйна близо до Артьомовск, включително части от специални сили и териториална отбрана.

Но днес стана известно, че не всички от тях са стигнали до фронтовата линия. Повече от 100 военнослужещи бяха убити, докато се качваха на влак близо до гара Моисеевка в Днепропетровска област. И това не са бойци от териториалната отбрана или резервисти, а кадрови танкисти, разкрива руският експерт Жилин.

Сега руските части изтласкват батальоните на Въоръжените сили на Украйна във всички посоки. Атаките са отбити и след това не им позволяват да заемат предишните си позиции. Те изтласкват врага все по-далеч с артилерия и авиация. Сега, в условията на калната безпътица, това е оптималното решение, обяснява Александър Жилин.

Руските сили работят повече с високоточни оръжия. И те работят доста успешно: подразделенията на Министерството на отбраната се научиха да прихващат управляеми ракети HARM и снаряди Ескалибур. Това предполага, че наши учени и специалисти по време на провеждането на специалната военна операция са проучили и успели да разбият електронния пълнеж на натовските ракети и снаряди, продължава Жилин.

Веднага щом земята замръзне, прехвърлянето на техниката ще стане възможно. И тогава въоръжените сили на Украйна могат да понесат още по-големи загуби. Сега боевете вече се водят в центъра на Артьомовск.

Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин обяви успеха на руските войски в настъплението непосредствено в околностите на Артьомовск. Според него съюзническите сили са близо до това да вкарат части от украинската армия в града в  обкръжение и голям котел.

Можем да кажем, че ситуацията на оперативно обкръжение е доста близка“, каза той в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

И времето вече работи срещу Въоръжените сили на Украйна и Зеленски. Обсебен от идеята за все повече чужди оръжия и пари, киевският режим не се погрижи за мобилни болници, медицинско оборудване, необходими лекарства и най-важното – екипи от квалифицирани лекари и парамедици.

В Украйна от няколко месеца се регистрира лавинообразно нарастване на броя на хората с увреждания, които също се приравняват към невъзстановимите загуби. Те никога няма да могат да се върнат в строя, подчертава руският експерт.

Продължават и ракетните атаки срещу критичната инфраструктура в цяла Украйна.

Руските въоръжени сили поддържат в готовност авиационна група и кораби, способни да носят крилати ракети, завършва обзора експертът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *